Pussel

I onsdags var Alexandra, Alicia och Melvin här och hälsade på. De hade med sig present till både Hugo och Alva :) Hugo fick en jättego mjukis pingvin (Pingu) och Alva fick ett pussel och det används väldigt flitigt nu, en klockren present var det, hihi.
Båda barnen tackar så mycket och även jag. Det var kul att ses igen, det var ett tag sedan nu!


Promenad

Nu har jag så smått börjat komma igång med promenaderna. Alva och Hugo verkar inte tycka att de är så jätte spännande då båda somnade igår :) Men det är ju bra att veta att Alva kan sova även i dubbelvagnen där hon har mindre utrymme än i sin egna vagn.

Tanken är att gå lite längre promenader de dagar som Alva är på dagis (tis, ons o tors) och lite kortare när båda barnen ska med.


Dagarna rullar på

Nu har det gått 1½ vecka sedan Hugo kom till oss och vi har kommit in i rutinerna ganska bra tycker jag. Även Alva har kommit till ro mer med det hela. Idag började Daniel jobba igen och jag, Alva och Hugo är själva på dagarna...vi får väl se hur det går :) Alva ska tillbaka till dagis nästa vecka först, då blir det ju lite lugnare för mig.
Ingemar har varit och hälsat på och en stoltare farbror får man nog leta efter, hihi.

 

Hugo sover bra och det är ju gott på natten! Då blir det 1 mål mat runt 02-03 och sedan vid kl 07, så jag klagar inte, hihi. Om vi orkar idag så tar vi en tur ner till jobbet och säger Hej till alla och sedan en sväng till Maxi.

 

Alva har fått en gitarr som hon tycker är helkul! Hon räknar in både på svenska och engelska (precis som Manny, hihi) och spelar en massa varje dag.

 

Jag har även hunnit testa den nya syskonvagnen och den var bra. Inte så tung utan smidig att svänga och komma fram med. Alva tyckte det var kul att hon kunde se lillebror under tiden.
Man kan vända och vrida på sitsarna på en massa olika sätt. Och vill man bara gå med ett barn så är den jättelätt att göra om till en enkelvagn, antingen med sitsen eller liggkorgen.


Hugos ankomst!

Ja, nu är han äntligen här, vår lilla guldklimp Hugo!
Det gick inte riktigt lika fort som med Alva men jag är väldigt nöjd ändå :)Det började med att vattnet gick kl 02:31 natten till i onsdags (14/9) och ca en ½ timme senare började jag lite smått känna av sammandragningar/värkar. Vi ringde till förlossningsavdelningen och sa att vattnet hade gått men att inga värkar riktigt satt igång. De ville ha in oss på kontroll för att konstatera vattenavgång kl 08 på Östra. Med Alvas snabba förlossning i bakhuvudet så blev jag lite skeptisk till att vänta så länge men okej, börjar det får jag ju åka in tidigare bara, tänkte jag.

Värkarna kom starkare och lite tätare och när kl var 04:30 var de 1 på 10 minuter, då åkte Daniel upp med Alva till hans föräldrar. När han kom ner så ringde jag förlossningen igen och sa att jag ville komma in direkt för en koll och fick till svar att det är fullt både på Östra och på Mölndal! Så kan jag inte vänta till kl 08 så får jag åka till Näl eller Varberg! Hjälp vilken panik jag fick! Jag lade bara på luren och började grina... Men Daniel fick lugnat mig och sa att sätter det igång på riktigt innan kl 08 så har vi ju Kungälvs sjukhus ett par hundra meter härifrån, och där finns läkare som kan ta hand om oss och skicka oss vidare med ambulans vart vi nu får plats.

Men det höll sig till kl 06:50 då vi åkte mot Östra, vi åkte lite tidigare för att inte fastna i köerna. Väl där inne hade jag 1 värk / 5 min och de skickade oss till förlossningen i Mölndal direkt. Vilken lättnad det var att få reda på att det hade blivit en plats ledig! Väl därinne hade värkarna avtagit lite men vi fick ett rum och de tilltog och ca 3 ½ timmar senare kom lilla Hugo till världen!Det som var lite synd var att jag fick en barnmorska som var väldigt hårdhänt och inte brydde sig om vad jag kände eller ville. Hon körde på även om jag bad henne ta det lungt, vänta lite eller sluta med vad hon gjorde. Hade jag inte varit så otroligt trött och haft så ont så skulle jag bett om en annan. Jag fick nog dubbelt så ont pga henne än vad jag hade behövt att få i samband med undersökning, själva födseln och eftervården. Men men, ute är han och allt gick ju bra ändå.När vi åkte ner till bb avdelningen så fanns det inga singelrum utan jag fick dela med en annan tjej som fått en flicka 2 timmar efter oss. Tyvärr så innebar det ju att Daniel inte kunde stanna, och vi kunde inte åka hem alla 3 då det inte fanns någon läkare som kunde kolla så att allt var bra med Hugo innan utskrivning.
Så natten var väl sådär, sov ganska dåligt och samma för Daniel. Kan tänka att det inte är så kul att åka hem själv heller. Men Daniel kom tillbaka kl 8 på morgonen och tog hand om Hugo medan jag åt frukost. Sedan blev det besök hos läkaren och allt var bra så vi fick åka hem!

Nu är Hugo här!

img_2268 (MMS)

Nu är Hugo här!


Höstmys!

När hösten smyger sig på så börjar längtan till höstmyskläder! Och jag har 2 saker som jag funderar på att köpa nu. Den ena är en Cardigan från Lindex som jag fick tips om av Jessica på hennes blogg Kackisen.Det andra är en Onepiece! Har alltid tyckt att de är väldigt fula men nu måste jag erkänna att de ser otroligt "soff-mys" mysiga ut :)


Hösten är här!

Vilket väder det är ute! Regn & rusk! SÅ HÄRLIGT!
Finns det något mysigare än hösten? Mysa inne med film, bok, familj och förhoppningsvis snart även Glenn :)
Man kan släppa alla måsten som är utomhus. Man behöver inte ha dåligt samvete för att man är inne istället för att greja i trädgården, eller att man sitter i soffan och kolla på en film när solen skiner ute, att man är likblek i augusti eller att man inte är ute och leker med barnen.Nu kan man med gott samvete göra vad man vill inne medan regnet öser ner på utsidan. Lekar med kojor, dock kalas, lego, pärlor, måla och bygga med modellera löser av varandra för Alva. Hon har börjat bli lite lugnare nu och har kommit på att det inte är jättefarligt att sitta/ligga still någon minut emellanåt och bara vara, hihi. Hon har gått från 100% jämnt till 95%. Ett par dagar nu har vi legat i sängen och "pratat", det tycker hon är mysigt. Kanske har det med hösten att göra, energin blir lite mindre efter dagis och vädret. De är ju ute även om vädret inte är så skönt tack o lov. För Alva bryr sig ju inte om vädret som jag gör, utan är ju gärna ute även i regnet :) Men det tar på krafterna, det märker man på henne när hon kommer hem.

Åh, jag tycker om hösten :)

Åren går!

Nu har även jag blivit ett år äldre (1/9) och min svärmor har "lärt" mig att man ska glädjas åt det. Och hon har så rätt, för vad är alternativet till att bli äldre...? Ja, själv vill jag ju ha många år kvar så äldre blir jag gärna och firar det med, hihi. Våra familjer var här och fina presenter fick jag!
3st klockor från Tajms, presentkort på Smycka & Hälsö fisk & hemmagjorda kakor, pengar, lottpaket och en kamera som jag köpte till mig själv. Eller jag och Daniel köpte den till oss får jag väl säga :)


Idag börjar väntan...

Ja, idag är det dax att föda enligt almanackan, fast jag tror att Glenn känner för att stanna kvar ett tag till tyvärr. Men jag började morgonen med att GÅ och lämna Alva på dagis så 2km promenad är avklarat. Är det uppehåll i eftermiddag så blir det till att gå och hämta henne med.

Sen har jag tänkt att skura trappan på baksidan och utsidan entren så att vi kan köpa lite ljung och sätta inför hösten. Måste börja fylla dagarna med något annars kommer det bli lååånga dagar fram tills Glenn kommer.

Ska se om jag får bakat nått i veckan med så frysen kan fyllas upp. Funderar på att ge mig på bröd, någon som har ett bra recept? Tanken är ju att sötsaker ska lysa med sin frånvaro när Glenn ploppat ut och kilona ska minska i en bra takt :)


5 dagar kvar...hoppas jag :)

img_1538 (MMS)

5 dagar kvar...hoppas jag :)


RSS 2.0