Sol & bad

Igår och idag har det varit underbart väder och bada var ett måste till Alvas stora förtjusning :) Igår blev det i den lilla baljan...

 

...och idag blev det en större lilla poolen :)
Hon tyckte det var helkul att hoppa upp och sedan landa sittandes för det skvätte så mycket då!

 
 
 


Lite av varje :)

I förra veckan fick jag äntligen min id-bricka från BKR (Byggkeramikrådet) som "bevis" för att jag gått kurserna för våtrumsbehörighet. Jag gick dem förra sommaren men var inte så snabb på att skicka in allt + att de var inte snabba på att utfärda det. Men nu har jag den iaf :)



Även om värmen har uteblivit det sista så har mina ben börjat svullna på dagarna så jag har införskaffat stödstrumpor, hihi. De hjälper väldigt bra och som tur är finns det lite roligare mönster nu än förr, när det bara var beiga man kunde få tag på :)



I helgen har Alva och Daniel dansat som tokar här hemma, de har hur kul som helst! Och Alva som älskar att ha nått på huvudet letade fram en av hennes vintermössor som åkte på innan dansandet började :)
Så här glad blir man av lite musik och dans!


Snart klar med jobbet :)

Om 3 veckor = 9 arbetsdagar så jobbar jag min sista "riktiga" arbetsdag på över 1år! Det känns gott samtidigt som jag nästan har börjat sakna jobbet redan nu... :) Kanske kan jag hoppa in några dagar emellanåt om det skulle behövas efter nyår så att jag håller mig lite uppdaterad med. MEN... en sak i taget!

Från det att jag går hem tills Glenn behagar titta ut så ska jag försöka få lite gjort här hemma. Jag har ju redan börjat och fått tvättat ALLT som ska tvättas. Kläder, madrasser, täcken och kuddar till både säng och barnvagn. Alla leksaker, babygym, klädseln på babysittern och bilbarnstolen + insatsen och allt som gick att lossa på barnvagnen är med färdigtvättat. Det känns gott att ha det klart så slipper vi leta upp allt de sista dagarna. Man vet ju inte riktigt när han kommer, men gör han som sin storasyster så blir det ju närmare oktober, hihi. Daniel ska få putsa upp barnvagnen med lite autosol och smörja hjulen.



Alva tycker det är kul att vara med och greja och hon testade det mesta med snutten och dockan så nu har hon koll på hur det ska vara när lillebror kommer :)



Jag ska försöka få målat våra köksluckor innan han anländer. Vi ska byta hela köket och ta ner väggen mellan kök och vardagsrum men det blir inte förrän nästa år har vi kommit fram till. Och eftersom våra luckor är så otroligt vackra i blek-gul lasering (NOT!) så tänkte vi försöka få dem vita. Oavsett hur det går så kan det inte bli värre än vad det är nu :)


Midsommar

Hej alla glada!
Nu är midsommar förbi och det är jobb imorgon igen. Men det är inte långt kvar... 3 arbetsveckor = 9 arbetsdagar :) Sedan går jag hem och inväntar "Glenn" i 2 månader.

Midsommar har varit bra men vädret hade lite mer att önska på själva midsommarafton!
Vi firade ihop med mina föräldrar, vi började med lunch, sedan blev det en tur till Lid och efteråt åkte vi hem till mina föräldrar och åt glass med jordgubbar :) Det var en lagom lugn afton.

Midsommardagen började Daniel med en golfrunda och jag & Alva tog en promenad ner till Maxi och handlade. På kvällen gick vi ner till Kungälvsparken och lyssnade på Elisa´s, det var mysigt och vädret var ju bra. Lite småkallt blev det men Daniel höll sig varm genom att dansa :)


En underbar tripp till Gotland!

Då har jag varit på Gotland för första gången i mitt liv :) Bättre sent än aldrig, hihi.
Vi åkte dit i söndags och hem igår. Daniel var där i jobbet och jag och Alva var där för semester. Vi hade väldigt tur med vädret och slapp undan regn så när som på ett par droppar.

Lägger upp en massa bilder i detta inlägg, med lite kommentarer, för bilderna talar bättre själva än vad jag skriver :) Alla ni som varit där vet ju hur underbart det är, till er andra; ÅK DIT!

Hotellet som vi bodde på heter Breda Blick och har samma ägare som Gute Hotell. Båda ligger innanför ringmuren i Visby. Balkongen längst upp var våran på korten i mitten och det andra är utsikten från balkongen :) De hade en härlig trädgård som Alva kunde springa omkring på med.
 



Så fort vi lagt upp våra saker på rummet så tog vi en promenad allihop; jag, Daniel, Alva, Agne och Erja.



På dagarna medan Agne och Daniel jobbade promenerade jag, Alva och Erja runt och tittade på hus och ruiner mm. Allt är snett och vint, ligger tätt ihop, har många år på nacken och är verkligen charmigt. När man kom upp lite så hade man en underbar utsikt mot havet.
 

 

 
 


Det var kul att titta på alla hus som låg överallt, för inget hus var det andra likt!
Många hus hade klätterväxter på fasaden.
 
 
 
 

I en liten vändzon hittade vi även en liten brandstation med betoning på liten :)
 


Andra kvällen så passade vi på att äta middag, grillat, i trädgården. Jag vilade mig mest ;) och Erja lekte med Alva medan Daniel fixade maten & grillade och Agne serverade dricka & bjöd på förrätt som var rökt vildsvin. Alva hittade en gräsdklippare som hon sprang runt med ett bra tag :)
 
 

Ena dagen när jag, Alva och Erja var ute och gick så kom vi ovanför kyrkan som är jättestor. Lite kul att se den uppifrån med. Härlig utsikt var det under hela promenaden.



Sista kvällen tog vi oss en promenad genom staden och hittade en restaurang med uteservering som låg mot havet. Efter en jättegod middag blev det strandpromenaden hem.

 
 
 

 


På båtresan hem fick Alva en "gourmet" tallrik pasta för 47kr.
Speciellt flexibla var de inte utan dubbelt så mycket pasta + köttfärsås + dricka ingick i menyn för 47kr, men eftersom det var vårt val att bara ta lite pasta så var det samma pris för det...smidigt :)


90 dagar kvar!


Det går framåt, sakta men säkert :)



Idag har vi varit och tittat på "Glenn"

Idag kom äntligen dagen då vi fick se Glenn med 3D/4D ultraljud på Emma Ultraljudsklinik :)
Allt såg bra ut och var som det skulle. Hans vikt uppskattades till 1085g som var normalvikt i v 27 som vi gick in i igår. Vi fick med oss en massa utskrivna bilder, en skiva med ännu fler bilder och en skiva med hela undersökningen på film.

Här kommer lite bilder på honom.

 
 
 

♥ Bröllopsdag i Grebbestad ♥

Igår firade jag och Daniel 1-årig Bröllopsdag ♥

Dagen började med att Daniel gick upp med Alva vid 7-tiden och jag fick mig en sovmorgon till kl 9 :)
Efter frukosten packade vi allt vi skulle ha med oss inkl picknickkorg och styrde mot Grebbestad. Det var där Daniel friade för 3 årsedan, på dagen idag. Vi gifte oss den 5/6 förra året på Väderöarna och firade det hela på Tanumsstrand. Eftersom både dagarna och platserna ligger precis bredvid varandra så slår vi ihop det och firar båda samtidigt. I år blev det en kombination med rätta dagen för bröllopsdagen och platsen där han friade.



 
 

Vi vandrade fram och tillbaka på bryggan, tittade på båtar och njöt av solen och havslukten. Det är så otroligt fint där ute! Det är inte mer än 1½ timmes bilfärd men det blir inte av att man åker dit så ofta. Det blev inget bad men Daniel var allt och kände på vattnet :)

 
 

Lunchen eller picknickkorgen åt vi på en bänk vid bilen med utsikt över båtarna innan vi tog en sväng till på bryggan. Maten bestod av pasta, korv & bröd, pannkakor, smörgåsar, yoghurt, fruktsallad, frukt, juice, saft, dricka mm. Vi hade så vi klarade oss i flera dagar tror jag, hihi

 

Till efterrätt fick jag mig en glass och Daniel och Alva lekte för fullt på lekbåten. Där finns en fender hängande och Alva tyckte det var jättekul att putta den fram och tillbaka :)

 

Daniel och Alva hittade varsin tröja som de köpte. Alvas är lite stor men den blir nog go till sensommaren/hösten. När vi kom hem så hade Daniel en överraskning till mig, en bröllopspresent...vi hade bestämt redan innan att vi inte skulle köpa några presenter till varandra så jag funderade på vad det kunde vara...

Det var en BOMULLS pad med en 1:a på eftersom det var 1-årig bröllopsdag och det är ju BOMULLSBRÖLLOP ♥

 


100 dagar kvar

Nedräkningen har börjat! 100 dagar kvar till "Glenn" beräknats titta ut och Alva blir storasyster!



Här är 2 biler på "Glenn" i förra veckan (v 25)

 

Närmare var det för våra vänner Peter och Petra och Moa som fick en son/lillebror igår! Jättegrattis till er alla 4!

Helsingborg

När man har ledigt 5 dagar i rad får man hitta på lite saker att göra så man inte slappar bort hela ledigheten. Det blev ju Slottskogen på torsdagen, och på fredag morgon styrde vi ner till Helsingborg och Väla köpcenter. Det är ett jättetrevligt centra med många vanliga och mindre vanliga butiker :)
Alva fick sitta på "åkmaskiner" för första gången och tyckte efter en stund att det var kul. Det tog några sekunder innan hon förstod att det skulle röra sig och låta, hihi.


Slottsskogen

I torsdags var jag, Daniel, Alva, Mikael, Pia, Albin och Alice i Slottskogen och tittade på djuren och hade lite picknick :) Det är lite knasigt men det är första gången vi var där med Alva, förstår inte varför vi inte har gjort det tidigare. Det är ju så mysigt att gå runt och Alva tyckte det var helkul att titta på alla djur. Tyvärr får man ju inte klappa dem men det vet jag inte om hon hade vågat, hihi. Hon är tuff när de är på behörigt avstånd men kommer de för nära så är de allt ganska stora och lite läskiga :)

 
 
 
 

Efteråt åkte vi till Kungälv och tittade på loppisen som var på Nytorget, det var i slutet så det var inte så mycket kvar, varken av saker eller folk.



På eftermiddagen åkte vi hem till Mikael och Pia för att äte lite grillat till middag och en himmelskt god annanaspaj till efterrätt! Mums mums!


Häggspinnarlarver

Larverna drar över det mesta nu verkar det som. På väg till dagis så finns det hur mycket som helst! Flera träd är helt inspunna och marken i skogen är helt vit av spinn. Korten är tagna från gångbanan ner på marken där de förflyttar sig mellan två Häggar.

 

Alva kan!

Mer och mer klarar Alva sig själv naturligtvis, men hon tycker det oftare och snabbare än vad jag gör. Det kan bli lite bökigt ibland när hon faktiskt inte kan, men tror det själv. Men det är ju bra att hon vill och försöker och tycker att det är så kul!

Här är hon i full färd med tandborstning på Morsdag :)

 

Det växer så det knakar

Ja snart har håret växt ut igen. Nu kan jag få upp en del i en toffs. Tänkte klippt mig och gjort lite mer slingor sist hos frisören men Daniel lade fram en önskan om att jag skulle bli blond och långhårig igen, så vad gör man, hihi. Nu växer det ljusa håret!


RSS 2.0