Vårdag i Fontin

I söndags var det underbart väder, så vi packade ihop hela familjen och tillbringade förmiddagen i Fontin!
Jag, Alva & Hugo promenerade runt sjön och Daniel tog sig en springtur i spåret.

 
 

Alva hittade julgranar i lagom storlek :)
 
 
 

Korv & Bröd blev det på bryggan :)
 

 

Hugo hade det varmt & gott i vagnen.


Vecka 6 = högre växel

Ja, idag är det dag 1 på 6:e veckan på Kom i form kursen på TRÄNA. Det innebär att vi växlar upp och det kändes på dagens träning! Tyngre vikter på alla stationer som vi hade. Men det är gott att man faktiskt känner att YES, JAG KLARAR DETTA FAST DET ÄR SKITTUNGT! För jag VET att jag inte hade klarat det för 5 veckor sedan när kursen startade. Det är en otroligt härlig känsla!

Efter träningen har det blivit en proteindrink, en go dusch, päron & te, betalat räkningar och lite slösurf. Men nu är det dax för sängen.

Natti på er ♥

Tävla med Muurikka!

Jag är med och tävlar om denna grill på Muurrikka (http://www.muurikka.se/)
Tänkte att det skulle vara en kanongrej till Daniel då vår andra kanske inte är den bästa längre... :)

Jag ser det snöar...trist!

Nu tycker till och med jag att det räcker med snö! Tanken var ju att promenera ner till Västra gatan och shoppa lite och det hade varit roligare utan snöandet. Men promenaden måste bli av då jag ska gå 1 timme varje dag.

Nu på morgonen har det varit full rulle! Barnen fick frukost, 2 bröd blandades ihop och ställdes i ugnen, 4 maskiner tvätt har rullat, jag har fått frukost, diskmaskinen är urplockad & iplockad och startad, samtal med BVC.

Nu är det dax att fixa lunch till barnen, sen ner till stan.
Hej hej!


Spring för livet...

Nu har halva Kom-i-form kursen gjord och endast 5 veckor återstår. Jag är lite rädd att jag ska falla tillbaka in i gamla vanor då jag faktiskt ska "gå hemma" och vara mammaledig till i höst. Det är så lätt att slappa till sig och röra sig minimalt samtidigt som det småäts en hel del. Men för att det inte ska bli så så har jag anmält mig till 3st  löplopp! Det är:

15/4 KUNGÄLVSLOPPET
8/5 VÅR RUSET
4/6 BLODOMLOPPET


Jag hoppas att det ska hålla mig igång, i form och att motivationen finns kvar så att jag når mitt mål.
Så idag efter jobbet blir det att åka in till Göteborg och handla mer träningskläder, men denna gången för utomhusbruk :) Skor, byxor, jacka och linne står på önskelistan. På något sätt så blir det roligare att träna när man har nya kläder och inte tar det som ligger längst in i garderoben, hihi.

Har siktat in mig på detta, men får se vad som finns när vikommer dit.Kroppssammansättningstest nr 2 av 3

Ja nu har jag gjort test nr 2 av 3... Trodde på andra resultat men jag är nöjd iaf. Vet ju inte riktigt vad man har att vänta men det går verkligen åt rätt håll :)

Ett kroppssammansättningstest utförs på en speciell impendansvåg som läser av hur din kropp ser ut på insidan. Här mäts:
1. vikt
2. kroppsfett
i procent
3. vattenprocent
4. muskelmassa
5. fysisk status
(balans mellan muskelmassa och fettmassa. Skala 1-9 där 4,5,6 är hälsosamt)
6. basal metabolism (hur mycket energi din kropp behöver)
7. fysisk ålder (hur gammal är din kropp jämfört med din biologiska ålder)
8. benmassa (skelettvikt).
9. bukfett

Första mätningen gjordes 22/1 och igår (21/2) gjordes det igen.
Jag har satt första mätningens resultat inom parentes.
Här är resultatet efter 4 veckors träning och 3 veckors "matmedvetenhet":
1. (77,3kg) 74kg
2. (31,2%) 29,3%
3. (51,3%) 52,6%
4. (50,5kg) 49,7kg
5. (5) 6
6. (1596kcal) 1563kcal
7. (38år) 33år
8. (2,7kg) 2,6kg
9. (5) 4

Mest glad och stolt är jag över nr 1, 7 och 9. Där ser man att detta verkligen ger resultat! Jag känner det ju själv men det är alltid kul att se det svart på vitt, hihi. Nu är det 6 veckor kvar och sedan får vi se igen vad som har hänt med kroppen!

Idag har vi gruppträning mellan kl 20-21. Får se om jag kommer iväg lite tidigare för ett par minuter i solariet och lite springande på löpbandet.


Både plus och minus idag...

Ja, på plus ligger SEMLOR! Det är ju fettisdagen idag :) En semla ska allt få åka ner i magen, men inte förrän ikväll, för på minus ligger att idag är det invägning på gymmet. Lite otur att det inträffar på samma dag, haha!

Men men, kl 18 är det invägning och då får vi se hur det står till med kroppen. Om jag får spekulera lite så skulle jag tro att jag har gått ner 3-4 kilo sedan kursstarten för 4 veckor sedan. Det känns på kläderna och jag tycker att det syns i spegeln med. Men jag tror inte att vågen visar mer än 2-3 kilos minskning då jag förhoppningsvis har fått en lite lite större muskel någonstans på kroppen :) Efter invägningen blir det 30 min Easyline och 55 min cykelpuls, och efter det blir det en semla som belöning, hihi.

Oavsett så mår jag SÅ MYCKET BÄTTRE av att träna och röra mig, istället för att sitta i soffan och småäta!

Det är 6 veckor kvar och nu kommer jag lägga in nästa växel! Jag har även gjort ett par saker som ska hålla mig motiverad efter kursen så jag inte faller in i samma gamla mönster igen...men vad det är får ni reda på om ett par veckor :) Jag hoppas att jag kommer kunna hålla detta så att jag innan 2012 är över är nere på min målvikt igen.

Vad är det som händer?

Jadu, vad är det som händer i veckorna som kommer? Mycket träning men även lite annat :) Ska försöka få gjort lite saker som jag inte har hunnit med / prioriterat bort fram tills nu.

Måndag 20/2
-Rensa ut barnkläder
-Börja rensa i kontorsrummet
-Kurs träning

Tisdag 21/2
-Alva till dagis
-Rensa ur inneförrådet
-Bastulavarna & aggregatet kommer!
-Invägning på Kom-i-form kursen!
-Träna easyline & cykelpuls

Onsdag 22/2
-Alva till dagis
-Rensa ur inneförrådet
-Kurs träning

Torsdag 23/2
-Alva till dagis
-Simning med Hugo
-Träna Easyline

Fredag 24/2
-Träna cykelpuls
-Jobba

Lördag 25/2
-Jobba

Söndag 26/2
-Träna cykelpuls

~~~~~~~~~~~~~~

Måndag 27/2
-Kurs träning

Tisdag 28/2
-Föräldraträff (1:a jag kan vara med på ö.h.t)
-Årsmöte med kattklubben
-Årsmöte med FUB (tyvärr missar jag denna)
-Träna

Onsdag 29/2
-Kurs träning

Torsdag 1/3
-Simning med Hugo
-Träna

Fredag 2/3
-Träna cykelpuls
-Jobba

Lördag 3/3
-Jobba

Söndag 4/3

2 för 1

Idag har det varit fullt upp för mig. Alva skulle till dagis, sen ner och handla, hem och mata Hugo, ner till Maxi för att skicka iväg ett paket, iväg till Träna och köpa kort och sedan hämta Alva som nu sitter och äter lite frukt.
Snart är det dax att dra igång med middagen, tror det blir resterna från igår, dvs hemmagjorda köttbullar & makaroner.

Skulle egentligen träna ikväll men tyvärr blev pappa sjuk så han & mamma kunde inte passa barnen. Men istället får det bli 30 min på crosstrainern och 30 minuter med olika övningar. Jag vågar inte hoppa över någon dag nu för nästa tisdag är det inbokat VÄGNING på gymmet, då det än halvtid av kursen när den veckan är slut...

Att jag valde att ordna årskort på gymmet just idag berodde på att Träna hade ett riktigt bra erbjudande!
Köp 2 betala för 1! Så jag passade på att teckna ett årskort till mig och fick ett GRATIS till Daniel :)
Vilken kanon Alla ♥ dag present va, hihi! Så nu kan vi faktiskt träna ihop om det skulle vilja sig bra med barnvakt...

Här var det länge sedan jag var...

...men det är faktiskt positivt :) De sista 3 veckorna har jag lagt mycket tid på mig själv. (Tack Daniel för att jag får denna tiden ♥) Jag har ju nu satt igång på riktigt med att gå ner i vikt. Till hjälp har jag TRÄNA I KUNGÄLV! Jag går en Kom i gång kurs på 10 veckor (3 är avklarade) och har fått hjälp med VAD jag ska äta, HUR MYCKET jag ska äta och NÄR jag ska äta plus att vi nu tränar 5ggr i veckan och promenerar en timme varje dag. Det är skitkul och peppande med en tok till tränare (Sofia Björklund själv :-) ) och ett riktigt glatt gäng som går kursen nu.Jag vill ju jaga bort ett antal kilon (17) men har inte vågat väga mig än. Tanken är ju att ha blivit kvitt alla kilona när 2012 lider mot sitt slut så det är ju ingen stress direkt, men det hade ju varit riktigt gott om man kunde komma under det magiska 70 strecket när kursen slutar så det "bara" är 10kg som jag får slåss mot själv, haha!

Idag var vi i Trollhättan, på Överby, och shoppade lite. Det blev lite nya träningskläder till mig och jag kunde köpa EN STORLEK MINDRE än jag hade i början på året! Så någonting händer ju iaf!!! Det gjorde mig riktigt glad :)

RSS 2.0