Fotbollsintresset är väckt :)

Imorse var jag och Alva ute och spelade lite fotboll medan Daniel gick på golfbanan.
Tyvärr blåste det lite mycket men vi hade kul ändå.
Fotboll, fika & bus :)

 
 


Vilken härlig dag!

Oj vad denna dagen går långsamt! Har hunnit hur mycket som helst och det är jätteskönt!
Det började med en lång och härlig frukost innan vi slängde på en maskin tvätt för att sedan åkta till sjukgymnasten och prova ut ett bälte mot foglossning. Har kännt av det i en dryg vecka men nu har det blivit värre. När vi väl kom dit så tar de inte betalkort... något som de inte sa i telefon när jag frågade om priset, morr! Så det var bara att gå en bra bit till bankomaten, på kullersten!, och tillbaka igen. Men nu har jag fått min motion för idag, hihi.


När vi var klara där så åkte vi och handlade. Fick med mig lite grejer hem som jag alltid glömmer, t.ex. batterier till vågen och brandvarnaren, lådor som vi ska ha ultraljudsbilder, tester, hårtofsar, mm från barnen i, lite grejer från apoteket och så. När vi kom hem blev det korv och mos till lunch, något som Alva tycker väldigt mycket om så det blir inget gnäll om vilken mat hon ska ha. Medan hon åt så hann jag med att tömma diskmaskinen och fylla den igen så nu står den och går. Fick också hängt upp tvätten och startat en ny som rullar runt nu.


Jag fick bäddad rent hennes säng och tvättat hennes snuttar så nu är allt rent hos henne. Hon har ju ögoninflammation och grisar ju ner lite på natten stackarn. Men det verkar som om den är över till helgen. Nu ligger hon och sover middag och vaknar nog när som helst. Klockan är 14 och hon har sovit en timme, det är vad hon brukar göra på dagen.



Igår var jag på kontroll igen hos barnmorskan och allt såg bra ut. Glenns hjärtslag låg på 144 och SF måttet var 25cm. Vikten på mig ökar ju konstant men det är bara att acceptera tyvärr. När Glenn kommer ut så ska det bli ändring och vikten som jag hade innan jag blev gravid med Alva ska jag komma i närheten av iaf. Hmm... kan nog ta ett tag men det får det göra så länge jag når dit!
Vi tog alla blodtprover igen och det såg bra ut. Fick bokat in ett ultraljud till i juli och satt 6st datum som jag ska till barnmorskan igen fram till den 12 september när han bör titta ut. Sen ska vi ju på 3D/4D ultraljud om knappt 2 veckor! Det ska bli riktigt kul :)

Igår fick jag även svar från Försäkringskassan ang. Graviditetspenningen och den blev godkänd. Så onsdagen den 13 juli blir min sista arbetsdag fram till runt oktober 2012 :) Men vem vet, det kan ju bli jobb en och annan lördag kanske om man har tur. Kan ju vara gott att komma hemifrån lite grann under ett helt år och så får Daniel lite egen tid med barnen. Jag är ju för det mesta hemma när han är det så han tycker det är riktigt kul när det bara är han och Alva de få gångerna jag hittar på något själv :)

Nu är det dax att byta i tvättmaskinen, sedan får vi se vad eftermiddagen har att erbjuda!
Trevlig torsdag på er allihopa :)


Om 15 veckor är sommaren över...

Då har vi gått in i v 25 och har bara 15 veckor kvar innan "Glenn" tittar ut. Det låter som ganska snart men hela sommaren ska gå först. Han beräknas ju att komma ut i mitten på september och då är ju sommaren förbi, 2 veckor till och det är oktober :(
Hoppas att han inte tar lika lång tid på sig som Alva som kom 15 dagar senare än beräknat. Det var långa dagar! Men jag vet ju att aktivitet hjälper till att få igång det :) Dagen innan hon kom ut var vi på Marstrand och klättrade upp och ner för bergen, sen var vi ute vid Nordön och badade med Mikael & Pia och på kvällen blev det en sväng till Ingela och Mats. Det hjälpte för kl 07 morgonen därpå gick vattnet :)

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.

Barnet:
De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.


Alva har åkt på en ögoninfektion så idag är jag hemma och vabbar. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på men det lutar lite åt att baka en rabarberpaj...måste bara ner till affären och inhandla lite ingredienser om jag orkar.
Annars är det ju ett perfekt väder att städa i men lusten lyser med sin frånvaro. Känner för att hitta på något men kommer inte på något som är tillräckligt kul för att orka :)

Jaja, vi får se vad det blir.

Rabarber

Förra sommaren rensade Daniel hela rabattern på ALLT som fanns där, men rabarberna gömde sig tydligen och kom fram med solen :) Men jag är ju inte den bästa på att baka och så så jag har dragit mig lite för att ta in dem. Slänga dem vill jag inte göra så de har fått stå där och växa.

Men förra veckan fick vi äntligen plockat dem, då var de stooora, hihi. Alva hjälpte med till och bar!
Kanske blir det rabarberpaj med vaniljsås i helgen...hoppas bara att de inte är för träiga :)

 

 


Besök hos min bror och hans fru :)

Daniel jobbade ju i Nyköping och Stockholm förra veckan och då passade vi på att hälsa på min bror och hans fru på helgen. Så när Daniel hade jobbat klart på fredagen så packade vi in oss i bilen och åkte till Mörby Centrum och tog en bit mat och tittade lite i affärer. Efter ett tag så kom min bror och hans fru som hade slutat jobbet och vi handlade lite innan vi följde med dem hem. Det var så kul att se dem igen för nu var det ett längesedan. Speciellt sen vi träffade Lisa, har nog inte sett henne sen hon blev gravid och de ska ju ha i Juli så det var ett tag sedan, hihi. På kvällen var nog alla mer eller mindre trötta så det blev en skön soffkväll med mycket prat och lite tv i bakgrunden.



Lördagen började med sovmorgon IGEN! Och efter en härlig frukost (med vattenmelon till Alvas stora förtjusning) så åkte vi till Arninge centrum och tittade i lite affärer. Allt från barnaffärer till systembolaget, så det var för oss alla, haha. Vi fick tag på ett par Crocs till Alva, jag glömde ta med mig hennes skor när vi åkte hemifrån på onsdagen... och Daniel (min bror) och Lisa köpte en boll så när vi kom hem och efter flera misslyckade försök att få Alva att sova så blev det fotboll på gräsmattan! Ojoj vad hon tyckte det var kul! Hon höll på hela tiden och alla skulle titta :)

 

På kvällen kom Lisas föräldrar ner och åt middag med oss. Det var jättekul att träffa dem igen och Daniel hade ju inte sett dem innan. Inte heller Alva. Vi grillade och det var hur gott som helst! Kyckling, kött, majs, halloumi tror jag det var och så sallad & potatis till det. Mätta blev vi så det räckte, hihi.
Lisas föräldrar hade med sig en smarrig hemmagjord rabarberpaj och vaniljsås till kaffet! Åhh, jag måste bara bli bättre på att baka! Rabarber har vi ju så det räcker i trädgården, så det är ju bara att börja! Det är ju så gott!



På söndagen var det dax för hemfärd. Vi åkte runt 10 redan tror jag, men det var gott så att vi inte behövde stressa hem och ändå hade vi hela kvällen kvar när vi var hemma.

Vecka 18

Efter vår barnfria helg så kom en fullspäckad vecka igen :) Jag jobbade som vanligt måndag till onsdag, men på onsdag eftermiddag så åkte jag och Alva med Daniel till Nyköping där han skulle jobba på torsdagen. Resan upp gick bra och Alva var helt fantastisk som vanligt. Hon hade med sig 2st nya filmer som hon fått av mormor & morfar som hon tittade på. Vi kom upp på kvällen så det blev inte mycket mer än att bära in alla saker, bädda och lägga sig. På torsdagen sov vi så länge så att vi missade frukosten, hihi. Som tur är hade vi med välling till Alva och en hel del frukt så vi klarade oss bra ändå.

 

Daniel var klar vid lunchtid och lagom till dess hade vi packat ihop alla våra saker så det var bara att bära ner dem i bilen och köra mot Stockholm där han skulle ha lite möten efter lunch. Där bodde vi på Scanic Järva krog och personalen där är helt underbara tycker jag! Vi har bott där innan med och de har något extra. Alltid så glada, trevliga och hjälpsamma oavsett vad man vill ha hjälp med eller frågar. En STOR eloge till dem!



Vi skulle få rummet kl 15 men receptionisten fixade så att vi fick det direkt när vi kom dit. Utcheckningen är kl 12 men den ändrade han till kl 15 så att jag och Alva "slapp" gå omkring och vänta tills Daniel skulle bli klar på fredagen. Så jag och Alva gick upp och packade upp det vi behövde för att sedan ta en lunchlur. Dagen for förbi snabbt som bara den och på kvällen kom Daniel tillbaka och vi tog en promenad i det otroligt härliga vädret.



På fredagen hann vi med frukosten men det var på håret :) Både jag och Alva sover riktigt gott på hotell tydligen! Där blev det lite av varje och Alvas favoriter är yoghurt och vattenmelon. Hon kan äta hur mycket som helst om man inte stoppar henne. Uppe på rummet så började vi småpacka och det sista vi gjorde innan vi checkade ut var att ta oss ett bad i badkaret. Alva älskar ju att bada men vi missade ju simningen som hon har på fredagar så det fick bli så här istället. Alva tycker det är lika roligt att leka i badkaret som att simma på simbadet :)

  

När allt var klart så tog vi med oss väskorna ner och satte oss i foajen och väntade på att Daniel skulle bli klar med jobbet så att vi kunde ta helg och vara lediga. Helgen tillbringade vi i Stockholm hos min bror Daniel och hans fru Lisa.

Barnfri helg :)

Nu är vi hemkomna från vår barnfria helg som har varit helt fantastisk. Den började i fredags då vi lämnade Alva hos Ingela & Mats kl 15, sen körde vi ner mot Helsingborg. När vi kom ner stannade vi till på SF och Daniel gick in och köpte biljetter till filmen Thor innan vi anlände till hotellet.



Vi fräschade till oss och tog en liten promenad innan vi återvände till hotellet för var sin räkmacka. Efter det blev det ännu mer promenerande runt i staden innan det var dax att vända mot bion för att köpa popcorn, godis och dricka :) Filmen var i 3D och var väldigt bra får jag säga, även om jag normalt inte är så mycket för fantasy- filmer.



Lördagen började med sovmorgon! Lite lyxigt att inte bli väckt av Alva som står 10cm från ansiktet och ropar "mamma" kl 7 :) Sen blev det en härlig hotellfrukost innan vi gav oss av mot Danmarks färjan. Vädret var strålande som det har varit hela helgen! Bättre väder kunde vi inte fått!
Vi gick runt på Helsingörs gator och tittade i lite affärer. Jag fick tag i en skjorta och Daniel tittade på lite väskor men fick inte med sig någon hem. Efter en stund satte vi oss i solen på en uteservering för en liten lunch och hade turen att hamna bredvid en gatu-trubadur som var jättebra! Det var en helt perfekt lunch med god mat, strålande sol och härlig musik.

  

Efter några timmar och 13 km promenerande åkte vi tillbaka till Sverige. Där strövade vi runt på ett tivoli och i lite affärer. Jag hittade tre blusar och Daniel hittade äntligen ett par badshorts. När vi var klara gick vi tillbaka till hotellrummet för att vila lite och fundera på vart vi skulle äta middag.

      

När vi vilat, duschat och fixat till oss lite tog vi oss ner mot tivolit igen. På hörnet låg Helsingborgs Steakhouse och vi bestämde oss för att äta där. Vi blev INTE besvikna! Personalen var jätte trevlig och maten var otroligt god. Vi delade på en vitlöksbaguette med tsatziki till förrätt. Jag tog en fanta och ett glas vatten och Daniel tog ett flaska Jacob´s Creek Shiraz Cabernet. Han var väldigt nöjd med att jag är gravid så att han fick hela flaskan för sig själv :) Till efterrätt blev det kaffe och glass. Det var så skönt att sitta i lugn och ro, äta och prata utan att bli avbruten eller skynda på för att "någon" blir rastlös av att sitta sitt för länge :) Denna kväll har jag längtat efter länge!

 

Imorse vaknade vi 9:30 så det blev till att hoppa upp och duscha direkt för att hinna med frukosten som slutade serveras kl 10:30. Vi packade ihop och åkte till Väla köpcentrum för att titta på lite kläder och även kunna prova dem med provrummet stängt :) innan har jag ju varit där med Alva och fått ha hennes vagn mitt i dörren :) Denna gången fick jag tag på en jeansklänning som det var lite stretch i. Det var inte en mammaklänning så det fick bli i ett par storlekar större istället :) Vi hittade även lite kläder till Alva innan vi satte oss i bilen och påbörjade vår resa hem.

 

Väl hemma hämtade vi upp vårt lilla ♥ Hon hade haft det jättebra hos farmor & farfar :) När vi kom var de ute och lekte i sandlådan.



Nu väntar 2½ dagars jobb, sedan blir det en tur till bror & hans fru i Stockholm!


RSS 2.0