Ännu en vecka har gått..

Veckorna bara flyger iväg och nu har redan första advent varit! Men som förra veckan bjöd även denna på en massa roligheter :) Första halvan rullade på som vanligt med en ledig måndag och jobb i 3 dagar. Men när jag kom hem på torsdagen så packade vi bilen och gav oss iväg till Helsingborg. Daniel skulle ner och jobba och jag & Alva skulle shoppa! Har ju lyckats få ihop en del på min viktminskning så nu var det dax att sätta sprätt på lite, hihi. Resan ner gick bra trots vädret, när vi kom upp på rummet hade Daniel en del jobb att ta tag i medan jag och Alva slappade och tittade på tv.

Morgonen började med hotellfrukost! Det är ju bara sååå gott!
Daniel hade redan gett sig av ett par timmar tidigare så efter frukosten packade jag bilen och så åkte jag & Alva till Väla köpcenter. Det är ett riktigt trevligt köpcenter med en massa roliga butiker :)
Här är lite av det som shoppades i fredags:



Sen blev det en top, en cardigan, en klänning och en ring med. Alva Fick en tröja och en ny pyjamas.

När Daniel jobbat klart kom han och mötte upp oss och så tog vi en fika innan vi begav oss hemåt igen. Men vi gjorde en liten avstickare till Gekås i Ullared och köpte lite julpynt nu lagom till första advent :)

Här är några av sakerna:

   
  

Sen blev det ju en hel del julkappar till Alva med, hihi. Ojoj vad paket hon kommer att få! Utöver det fick vi även tag på en brödpåse i tyg och en julig kökshandduk.
När vi väl kom hem så var vi bra trötta men väldigt nöjda :)

På lördagen var vi igång igen, direkt efter frukost åkte jag ner och handlade lite i Kungälv, sen kom min mamma & pappa till oss. De skulle passa Alva medan jag & Daniel gick på Robert Gustafsson ihop med Mikael & Pia. Föreställningen började kl 15:00 och vi skulle vara där en timme innan. Showen var skitbra! Han är bara underbar, hihihi.



Efteråt gick vi ut och åt middag på Vino Pasta Tre, jag har aldrig varit där innan men maten var jättegod! När vi åkte hem så lämnade vi av Mikael & Pia i deras nya hus i Kärna. Vi fick oss en rundtur eftersom vi inte har varit där innan och det var jättefint. Stora härliga rum i 3 våningar, en stor uteplats och en lagom stor gräsmatta som vätte mot en av områdets lekplatser. Hur bra som helst för barnen ju :)
Vi kom hem redan kl 20:30 men det kändes som midnatt. Vi tog och slappade lite framför tv:n och Daniel & ALva somnade ihop i fåtöljen, så mysigt så.

I söndags var det 1:a advent och vi bjöd ner Daniels föräldrar på en enkel adventsfika, det blev glögg, lussekatt och pepparkakor. En och annan clementin åkte nog också ner. De höll på, eller håller på, att rensa vinden och hade med sig lite av Daniels gamla saker som vi kan ha till Alva. Bla en Brio tågbana, den tror jag kommer bli en succé hos Alva.
Jag fick även en present av dem, en handväska att ha på tex en Tjejkväll eller så. Det var en bag-in-box med vitt vin som såg ut som en handväska, den var skitfräck tycker jag, hihi!



Nu är ju Alvas blivande rum färdigmålat så Daniel lade in golvet igår, så när som på 2 bräder som han måste såga till för garderoben och elementrören som kommer upp ur golvet. Det blev dax för Alva att lägga sig så han fick sluta såga innan han var helt klar. Men hon var bra nyfiken och höll koll på honom så att allt blev rätt :)

 


Så det var förra veckan...denna veckan fortsätter likadant. Ledig måndag, jobb i 3 dagar och sedan iväg på roligheter till helgen :)

Ha en bra vecka alla!

Björn Skifs och julmarknad med FUB

Denna helgen har bjudit på flera trevliga stunder. Fredagen började med att jag och Alva simmade, hon tycker att det är jättekul :) Nu har hon börjat åka rutchkana rätt ner på mage vilket gör det hela ännu roligare, hihi.

Efter det åkte vi till Romelanda och hämtade min mamma, hon och pappa skulle passa Alva fredag - lördag. Pappa kom direkt efter jobbet. Så medan mamma och Alva lekte för fullt gjorde jag mig iordning och plockade fram allt vi skulle ha med oss. Jag och Daniel skulle in till Göteborg och möta upp ett par vänner för att äta middag på Danilo, gå till Scandinavium och se på Björn SKifs och sova på hotell!



Maten var jättegod och föreställningen super, efteråt gick vi tillbaka till hotellet och satt och tjötade ett bra tag. Kvällen var helt kanon, när vi kom ut från Scandinavium hade det snöat och allt var vitt och "juligt". Det var behövligt för mig och Daniel att göra något själva utan Alva, men visst saknar man henne fort. På morgonen var det ju lite konstigt att inte vakna av att hon sitter och leker i sin säng utan att det är helt tyst...

Vad är det bästa med att bo på hotell? Just det - HOTELLFRUKOST! Hur gott är inte det, det är en av de saker jag gillar bäst. Massa god mat att välja på och man slipper att ta fram det, laga, plocka bort och diska :)

Vi checkade ut vid kl 10 och åkte direkt till Kvarnkullen i Kungälv och FUB´s Julmarknad. Där var alla och några till :) Ingela, Mats & Ingemar, Niklas & Maritha, Anna & Urban + många mer. Och självklart en massa besökare! Det var bra med besökare trots att det var julmarknader både på Bohus Fästning och Fredkullaskolan. Sen gjorde ju snön att en del inte vågade sig ut som brukar komma. Men i det stora hela gick det galant och vi fick sålt en hel del till förmån för FUB i Kungälv.
Ica Maxi i Kungälv hade skänkt en massa saker till lotterivinster, bland annat en takbox som jag var stor spekulant på. Men tyvärr gick vinsten till någon annan lycklig. Vinstnumret var 66 och jag hade 64, 65 och Ingela 67! Snacka om otur!

När vi var klara där och åter hemma i vårt goa hem (borta bra men hemma bäst stämmer verkligen!) så var vi båda ganska trötta. Jag gick och la mig och sov en stund innan maten, Daniel hade fixat grillade revben :)
Sen var det en mysig tv-kväll som väntade.

På söndagen vaknade vi återigen av Alva :) Hon är bra på morgonen och leker själv i sängen när hon vaknat. Vi åt frukost och gjorde oss iordning för att åka in till stan och shoppa lite. Innan svängde vi förbi Ingemar och hämtade upp honom. Därefter åkte vi till Elgiganten i Bäckebol och tittade efter en pulsklocka som vi ska ha när vi går på crosstrainern. De hade inte den vi ville ha så vi fortsatte till Media Mark. Inte heller de hade den så vi fortsatte med en förmiddags fika.
Garmin Forerunner 305
Vi åkte vidare till Backaplan och medan jag gick och provade kläder (har ju mina vikt-pengar att shoppa för) så gick Daniel, Alva & Ingemar till Elgiganten och hittade pulsklockan vi ville ha! Jag hittade en hel del fint men köpte inget utan väntar till senare i veckan när vi ska ner till Helsingborg och jag ska ta en heldag i Väla köpcenter och shoppa loss helt! Fast jag hittade en lång stickad tröja på Lindex som var på rea, ½-priset, som tyvärr inte fanns i rätt storlek, men jag beställde den på nätet när jag kom hem för de hade 1st! kvar. Hoppas att det stämmer och jag hinner få den till på lördag när vi ska ut på roligheter igen :)

Nu är det dax för Alva att få lite frukt och sedan lägga sig och sova en stund. Då ska jag passa på att måla det sista i hennes blivande rum så att Daniel äntligen kan börja lägga in golvet, som han väntar på det, hihi. Hinner vi innan det blir mörkt så ska vi ut och leka i snön lite, sen bär det av till Daniels kusin Björn, ska bli så kul att få se hans hus som han köpte för ett tag sedan! Hoppas han är hemma bara :)


Delmålet uppnått!

Jippi! Måste bara skriva att jag har klarat av delmål 1 i min viktnedgång :)
1/3-del borta, 2 kvar. Det här går bra! Jag går på en halvkombinerad Cambridgekur, måndag-tors äter jag shake till frukost, en bar till lunch och vanlig mat till middag. Middagen försöker jag till största del hålla till GI.
Fredagar och lördagar unnar jag mig lite godare mat, godis och läsk/alkohol. Söndagar blir det riktig frukost, bar till lunch och GI-middag.



Min "morot" från Daniel har nu gett mig 2.000kr att shoppa för...det ligger i ett kuvert och bara väntar på att bli påfyllt med fler 500-lappar, hihi.


Härlig förmiddag

Måndagar är inte så illa när man alltid är ledig då :) Och idag är inget undantag..förmiddagen har varit härligt! Jag har hunnit med så mycket och halva dagen är kvar. Jag har diskat, planterat om blommor (Daniel planterade om en hel del igår med) tvättat ett par maskiner, bytt sängkläder och stått på crosstrainern 1 hel timma.

Resten av dagen blir lite lugnare, Daniel är iväg på sitt håll och jag & Alva åker till mina föräldrar i Romelanda och tar en fika :)

Helg!

I fredags hade jag ju tjejmiddag och det var riktigt kul! Det var Lisa, Petra och Pia som kom. Alexandra skulle kommit med men hon har lyckets bryta av handleden så hon stod över denna gången. Till middag blev det ett helt nytt recept för mig och det blev jättegott tyckte jag :) Till förrätt blev det Avocado med skagenröra, till middag Fläskfilé i grönpepparsås & pastasalllad och till efterrätt blev det marängsviss.



På kvällen kom även min bror ner och sov över, han skulle på dop på lördagen och sedan tillbaka till Stockholm så det blev en snabbvisit. Det är jättekul att vi har setts så "ofta" som det blivit det sista för det är ju några mil emellan oss.

I lördags var jag seg...blev mycket för mycket rödvin på fredagen men men, så kan det bli :) Så på förmiddagen gjorde jag inte mycket mer än tog det lugnt i soffan. På eftermiddagen kom Daniels föräldrar, Ingela & Mats, ner och åt middag med oss. Fast vi hade knytis så de hade med sig sin mat och vi åt ju resterna från kvällen innan. Vi fick även ner resterande från marängsvissen till kaffet medan vi tittade på Så mycket bättre & Dansbandskampen. En helt perfekt lördag ♥

Idag är det Fars dag och Alva "firade" Daniel genom att säga att han kommer få en svart Oscar Jacobson skjorta :) Mamma (jag) hade inte lyckats fixa den till idag så det får bli en sväng till stan imorgon :) 


Veckan har gått fort

Oj, då var det redan torsdag! Veckan har bara susat förbi.
Den mesta tiden har ju gått åt till att jobba, träna och måla Alvas rum. Hennes rum börjar nu bli klart i grunden, vi har ju målat alla väggar vita och det har behövst några lager. Nu hoppas jag att det bara är en strykning kvar innan jag kan börja måla lite figurer mm på dem :)

Idag ska jag handla på vägen hem för imorgon blir det "Tjejmiddag" här. Det ska bli så kul tycker jag, mat och en massa tjôt hela kvällen. Daniel & Alva kommer att vara hos Mikael så länge så de kommer inte hem förrän sent :)

Jag får skriva lite mer senare för nu ska vi göra iordning oss för jobb och dagis!
Ha en riktigt bra dag!

Renovering

I helgen har vi äntligen kommit igång med renoveringen igen!
Det känns verkligen underbart!

Det är Alvas blivande rum vi håller på med, jag startade med det i somras när Daniel var i Malaysia men kom inte längre än att jag rev ner fondväggen,
det var 3 lager tapeter + x antal övermålningar som fick tas ner...

Men nu har vi fått ner all tapet som skulle ner, målat 2 väggar, lister, garderobsdörr (målade bara över fondtapeten som satt på den) och tak 1 gång, satt upp renoveringstapet på 2 väggar och plockat ut golvet. Imorgon ska jag måla HELA rummet en gång till och ev så blir det en tredje gång om det behövs.

Det kommer bli 3 vita väggar varav en som jag ska måla något kul på, 1 fondvägg med en fin tapet och mörkt valnötsgolv. Hoppas att Alva tycker om det när det är klart :)



 




Beautiful blogger award!

Beautiful blogger award!

Jag har fått ett Beautiful Blogger Award av Jessica! Tack så jättemycket, den gjorde mig jätteglad.






Beautiful Blogger Awards regler:
- Som vinnare ska du kopiera in bilden i din blogg, för att visa att du har fått den.
- Tacka och länka tillbaka till den du fick priset av.
- Ge priset till 2 andra bloggsystrar/bröder och länka till dem.
- Skriva 2 intressanta saker om dig själv.

Dom 2 som jag skickar vidare till är...
Lotta Svensson
Emma

2 intressanta saker om mig...
Gillar 2½ män
Ogillar svamp


Snart uppe i startvikten igen :)

Jag har ju bestämt att jag får äta och dricka lite gott på helgen även om jag försöker minska på vikten. Redan ikväll åkte både det ena och det andra ner till Idol...



...så snart är jag väl uppe i startvikten igen!


Äntligen fredag!

Då var man ledig ett par dagar igen, det är härligt att vara ledig både måndagar och fredagar.
Jag har jobbat min första vecka och det gick bra, det var gott att jobba ett par heldagar så man fick gjort klart fler saker innan det var dax att gå hem. Innan har jag ju gått ½ dagar och då blev det lite tajt att hinna göra klart det man påbörjade innan dagen var slut.

Viktmässigt har det blivit -3kg denna veckan. Det är ju mest vätska som lämnar kroppen nu men visst är det peppande att se att det blir mindre på vågen! Ska försöka att inte gå upp dem under helgen med...det kan nog bli lite svårt, hihi.

Ha en bra helg på er!

Tiger



Idag är det månadsdag för vår Tiger så vi åkte till minneslunden i Romelanda
och tände ett ljus för honom ♥


Kampen mot kilona

Ja nu började ju kampen mot kilona i måndags igen! Men denna gången har jag fått en riktigt bra morot av Daniel, i söndags lovade han mig 500kr för varje minskat kilo att köpa vad jag vill för :) Har ju nästan 15kg som ska väck så några lusentappar ska jag väl kunna shoppa för hoppas jag.

Det gick ju riktigt bra igår, då fick jag ihop 1250kr bara på att flytta vågen, haha! Ja den är lite konstig så det skiljde upp till 2,5kg på min vikt beroende på vart i badrummet jag ställde vågen :) Men de pengarna har jag inte sett röken av...


Jobb

Då var det dax att börja jobba igen efter en månads sjukskrivning. Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka! Nu ska jag gå på det nya schemat där jag jobbar 2½ dagar i veckan,  tisdagar 14-18, onsdagar & torsdagar 10-18.
I söndags fick jag ett sms från min chef att jag var välkommen tillbaka och att jag behövs, och det är ju alltid kul att få höra :) Får ta denna veckan till att sätta mig in i vart vi är och jobbar nu och hur långt vi kommit i varje projekt, det rör ju på sig ganska snabbt hos oss så alla projekt är nog nya nu tror jag.
Funderar på om jag ska gå, cykla eller ta bilen ner till jobbet...hmmm...får nog tänka lite till på det innan jag bestämmer mig.

Ingemar 40år

I fredags fyllde Ingemar 40 år och det firades i Helsingborg. Han åkte ner redan på torsdagen ihop med Ingela & Mats och vi åkte ner och överraskade honom på lördagen. Vi var på hotellet vid 11:30, vi hade fått ett jättestort rum så Alva kunde springa av sig rejält där! Det fanns även dvd spelare på rummet och som tur var hade Ingela och Mats tagit med sig ett par Disneyfilmer. När vi packat upp och gett Alva mat så bar det av till färjan mot Damnark där Ingemar var, de hade åkt över lite tidigare. Gissa om han blev glad över att vi kom :)


Far & dotter studerar båtar på väg till Danmark :)

Vi började med fika och fortsatte sedan med lite shopping. Det blev vantar till Alva och ett par stövlar till mig. De andra hade varit över i Danmark dagarna innan med så de hade handlat det mesta som de ville ha redan. När vi kände att vi var klara där så tog vi färjan tillbaka och tog det lite lungt på hotellrummet. Ingemar fick även lite paket från oss som han öppnade innan vi gick ut och åt middag. Efteråt tog vi oss en promenad och fönstershoppade innan vi återvände till hotellet och avslutade dagen tillsammans på ett av rummen.


Ingemar på färjan tillbaka till Sverige

Söndagen började naturligtvis med hotellfrukost! Finns inget bättre :)
Vi checkade ut, packade bilarna och styrde mot Väla köpcentrum. Där gick vi runt ett par timmar och vi fick shoppat lite till oss alla 3. Jag fick mig en svart långklänning från Indiska, Daniel ett par skor och Alva ett par jeans och en mössa. Ingemar hittade med ett par skor och Ingela fick köpt sig ett par tröjor. Den enda som inte fick nått var Mats men han var inte på jakt efter något heller. Sen har han nog inte samma köpsug som oss andra, hihi. Vi passade på att äta lunch där innan vi åkte vidare till Ängelholm där vi skulle hälsa på Therese & Dag.

Tyvärr hade vi inte koll på att de hade hund, Daniel är ju allergisk och hade inte tagit någon allergitablett så det gick inte att stanna så länge. Men vi hann med att hälsa på alla och gå en liten husesyn :)
De berättade allt som de gjort och det var verkligen jättefint. Nästa gång vi styr nedåt i landet ska vi vara förberedda med medicin så att vi kan stanna lite längre :) Tack så mycket för bullarna och äppelkakan som vi fick med oss hem, de var kanongoda!

Därifrån så åkte vi hemåt och landade i Kungälv runt kl 18. Det var en riktigt kul och händelserik helg och vi somnade riktigt gott alla tre på kvällen.


RSS 2.0