Lite av varje :)

Så är det äntligen fredag igen och denna veckan har varit lite jobbig. Daniel har varit ute och rest tisdag, onsdag och torsdag så jag har haft fullt upp med barnen. Hugo klarar sig bra mellan matningarna men Alva har ju en hel del energi och värre blir det av att vi är lite begränsade nu under badrumsrenoveringen. Vi håller oss till köket och vardagsrummet på dagarna så alla leksaker är framme och lek sker mer eller mindre på mig... Som tur är har ju vädret varit gott så vi har kunnat leka lite ute innan det är dax för middag. Här är lite kort från helgen när vi var ute hela familjen.

 
 


Igår målade hon med vattenfärger och fick till en råtta :) Har inte en aning om vad det ska föreställa egentligen...Det är gott att hon är på dagis några timmar och får lekt av sig lite energi. Nu fick vi reda på att hon ska byta avdelning efter jul och gå med de "stora" barnen. Det är blandade känslor hos mig, fröknarna där hon är nu är verkligen BÄST! Både jag, Daniel och Alva stormtrivs med dem! Men samtidigt är Alva äldst där sedan efter sommaren då det kom in 12st 1 åringar, så jag tror hon kan få lite roligare på den andra avdelningen. Det tråkiga är bara att det nu kommer att delas på Alva och Smilla, hennes bästis på dagis :(

 

Hugo äter och växer så det knakar! Han blir större så snabbt tycker jag...lite för fort går det. Det känns mer nu än med Alva men det kanske beror på att jag vet att detta antagligen är sista barnet och att jag inte kommer att vara med om detta igen. Så det får gärna ta sin tid när han växer upp, hihi.
Han ler mesta tiden han är vaken, har börjar jollra, slår på sina mobiler över vagnen & babysiten och gillar verkligen att bara ♥Renoveringen går framåt men det känns som om det står still då man inte ser så mycket av allt som görs. Nu är det el, vatten och avlopp som dras innan väggar, tak och golv ska sättas igen. Man ser ju mer resultat under rivningen och uppbyggnaden men där emellan känns det som om det står still :)

Reglarna till den nya väggen är uppe och vatten, avlopp och el draget till handfaten som kommer vara där.
 

Golvet har fått fler reglar och skivorna är inlagda och fastsatta.
 

Koppar till spottarna i taket är inne, elen dragen, fler reglar även här, brunnen är på plats, avlopp & vatten är draget till duschen.
 

Så, nu är det dax att göra fredag! Grillad kyckling står på menyn idag, sedan blir det Idol och fredagsmys i soffan. Ha en riktigt härlig helg alla ♥

FUBs julmarknad

En sån dag! Igår hade vi julmarknad på Kvarnkullen och det var minst lika kul och trevligt som förra året! Det kom många besökare och vi sålde en himla massa grejer :) Jag stod vid bordet med leksaker, musik och böcker. Det var första året jag var där så det var en ny upplevelse, innan har jag stått och sålt hantverk.

 

Själv lyckades jag få med mig en del hem. Bl.a tunnbröd, en mobil att hänga i taket hos Alva, en komplett karaoke spelare med kamera och mikrofon, en julburk & julhink och en del grejer som Alva fått upp från fiskdammen.

Sen tog jag en hel del lotter på ett av lotterierna...nämligen FRÖLUNDA LOTTERIET och VANN! Först vann jag 2 biljetter till Frölunda - Modo i januari, och sen vann jag ett paraply :)Hjälp till att ge barnen en God Jul ♥

JulklappsinsamlingHundratals barn tillbringar julen på kvinnojourer, barnhem och andra allmänna institutioner runt om i Göteborg. Tillsammans med Allwin hjälper Gothia Towers och Svenska Mässan för femte året i rad till att sprida julglädje bland dessa barn genom att samla in julklappar.

Den 1-23 december kommer en stor julklappssäck stå uppställd i Gothia Towers hotellobby dit du är välkommen med din inslagna julklapp. Vänligen märk paketet med vilken ungefärlig ålder den passar till samt flicka eller pojke.

Har du några frågor om julklappsinsamlingen, kontakta gärna:
Jessica Hohensee
, Svenska Mässan: 031-708 80 97.
Simon Eisner, Allwin: +46 (0) 733-767124

Klicka på bilden eller HÄR för att komma till deras sida.


Dagens resultat

Ja nu har vi en lite större hall eller ett gigantiskt badrum :)


Renovering dag 2

Andra dagen (som ännu inte är över) har gått lika bra som dag nr 1. Det är kul att se att det händer något och när man river så syns ju resultatet direkt!

Nu har väggen till hallen tagits bort, den ska flyttas ut lite så att badrummet blir lite större.

  
 

Påtvingad renovering

Vi fick en vattenläcka i badrummet på övervåningen för ett par veckor sedan så den renoveringen får bli av nu istället för om ett par tre år... Men men, man får väl se det positiva i det hela och det är ju att försäkringsbolaget "hjälper till" med kostnaden :)

Vi passar även på att ta lite yta från hallen så att badrummet blir större. Kan ju vara bra att få plats med t ex ett dubbelhandfat när barnen växer upp så slipper de bråka om vem som ska borsta tänderna först, hihi.

Så idag började de med demontering och rivning :)


Promenader

Finns det något härligare än en långpromenad i höstsolen? Det blir det så fort vi har tid och möjlighet :)

 


♥ Hugo Karl Douglas Brodin ♥

Ja, nu har Hugos namn blivit registrerat hos skattemyndigheten och vi har haft dop, så nu är det bara att tuffa på för honom ♥

 
 

Ullared

I torsdags åkte jag, Ingela och Anetta ner till Ullared för att handla lite. Dels skulle vi ha till oss själva dels till julmarknaden och jobbet. Vi åkte ner vid 9:30 och var tillbaka runt kl 20. Vi hade tur och hittade en parkering direkt när vi svängde in och det var varken kö in eller ut genom kassorna. 4st kundvagnar fick vi ihop, bl a fick jag tag i 4st tvättkorgar, julklappar, en overall till Alva inför vintern och en tomteklänning :)


 

Min lilla pärla är borta...

Nu är bilen såld och promenaderna ett måste :) Får se när det dyker upp någon ny bil här...


Alva testar

Alva gillar ju som sagt att klä ut sig och älskar att ta på sig allt möjligt. För ett tag sedan fick hon för sig att hon skulle följa med farfar hem och att farmor skulle stanna hos oss.  Så hon tog på sig farmors jacka och skor och var redo att gå :)När vi var på väg hem från dagis så ville hon bara ha på sig pappas handskar :)

 
 

Jag vann!

Jippi! Jag vann! Jag som aldrig vinner något vann ett presentkort hos Fotograf Maria Wingfors :)
Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

RSS 2.0