Bara 20% kvar :)

img_0104 (MMS)

Bara 20% kvar :)


Det är snart klart...!

Imorse satte vi in de luckor som Daniel fick lackat klart igår. Här kommer lite före och efter bilder.
Idag blir de sista 4 luckorna klara, sedan är det bara resten kvar med lister, väggar och tak :)

(Bilderna är klickbara. Bättre  kommer när allt är klart.)

 
 
 
 
 
Alva är på väg att bli blöjfri :)

Så! I torsdags så påbörjade vi Alvas "nya" liv som blöjfri.

Vi förberedde ALLT! Plastad frotte i soffor, fåtölj, fotpall och som överkast på hennes säng. Köpt en "belöningsbok" och flera ark med klistermärken. Tvättade upp alla trosor och byxor som hon har och köpte några byxor till för säkerhets skull. Har ju ingen direkt vana av att vänja någon av med blöja men har läst lite och man bör tydligen räkna med ca 2 veckor innan "olyckorna" försvinner...Jag tänkte att vi får ge det i alla fall de 2 veckorna och se om hon är redo eller om vi ska vänta lite. Men jag ville ju lyckas så att vi "bara" har ett blöjbarn till hösten.

Nu har det gått 4 dagar och det går över förväntan! Hon är jätteduktig tycker jag :)
Första dagen så blev det 3st olyckor direkt på morgonen men sedan fattade hon hela grejen med att blöjan var borta och hon var tvungen att hinna in till pottan. En olycka till blev det efter att hon sovit middag, men efter det har 3½ dag följt "olycks-fritt"! ♥

Varje gång hon gjort vad hon ska på pottan så får hon sätta ett (för nr 1) eller två (för nr 2) klistermärken i boken, och nu efter 4 dagar så sitter där 52 klistermärken, haha!

Idag var hon så bra och sa till varje gång hon behövde kissa när vi var ute på shoppingtur. Vi var på Onoff på Backaplan, Onoff i Kållered och på Ikea. Hon hade blöjan på sig denna gången men den höll sig HELT TORR tills den åkte av när vi kom hem! Hon var verkligen jätteduktig tycker jag! ♥Äntligen är vi på G...

Nu håller Daniel på med våra köksluckor. Vilken skillnad det blir! De är gul-laserade och inte speciellt snygga men nu ska vi äntligen få det vitt! Tanken är att vi ska riva ut hela köket och få in ett nytt men det får bli så här tills vi bestämt oss för hur vi vill ha det :)

 

60 dagar kvar :)


Sista dagen på jobbet mm...

Nu har jag gjort min sista dag på jobbet på ca 15 månader :) Det känns bra konstigt och fram tills idag så har jag väntat och väntat men nu när dagen är här.....nu har jag redan börjat längta tillbaka till jobbet, haha!
Det är tur att det är nära så att jag kan titta in lite då och då och säga hej till alla.

Daniel har fått sin sommarpresent från jobbet. De fick ett Supé kort där man får gå in på deras hemsida och välja bland en massa saker. Vi valde en gosig fleecefilt till hösten :)Vi har köpt en ny, lite högre, pall till Alva så att hon kommer upp riktigt och kan tvätta sig själv utan att jag behöver lyfta henne. Riktigt roligt för Alva och gott för min rygg!


Alvas premiär tur

Då gick första turen ute idag! Så kul det är :)

 

Bortbjudna på middag

Igår var vi bjudna på middag hos Mikael, Pia, Albin & Alice. Som vanligt hade vi jättetrevligt och maten var lika underbart god som vanligt! Barnen leker så bra ihop och det är riktigt kul. Alva fick en massa paket (bilder på några av dem finns i tidigare inlägg) Alva hittade Alices telefon och bildockstol och såg ut som om hon tränade på att bli en stressad mamma i framtiden :)

 

Jag har blivit FASTER!

Jag har blivit faster åt en underbar liten Livia! Och Alva har ju då blivit en stolt kusin :)

De är allt lite lika, hihi.

(Alva är i svart/vitt)Förlovningsdag!

Idag är det 3 år sedan vi förlovade oss på planet till Fillippinerna. Herregud vad tiden går fort!
Detta fanns hemma när jag kom från jobbet :)


Alvas presenter

Här är en del av presenterna som Alva fick när hon fyllde 2 år.

En hjälm och en cyckel från mormor & morfar
 

En docksäng från oss


Badbalja, potta mm från gammelfarmor och docka, nappflaska och matstol från familjen Svahn/Wennersten
 

Tröja från morbror + fru


Väska från farbror och tv från farmor & farfar
 

Hon fick en massa saker till men det har jag inga kort på.

Tack alla för gratulationerna och fina presenter!

Alva 2 år!

Idag blir vår lilla pärla 2 år! Ojoj, vad snabbt det går och vad stor hon har blivit. Vi gratulerade henne och sjöng på morgonen innan det var dax för dagis. På eftermiddagen hade vi kalas med våra familjer. Det var farmor Ingela, farfar Mats, farbror Ingemar, mormor Vaike, morfar Göran och gammelfarmor Ulla.
Vi åt smörgåstårta och Alva fick en massa fina presenter. Kort på dem kommer sen.


 


RSS 2.0