2010

Då var det bara timmar kvar på 2010 och snart börjar ett nytt år att fylla med upplevelser :)

Vad har det gånga året bjudit på då? Det började med att vi firade nyår i vårt "nya" hus ihop med Mikael, Pia, Albin & Alice. Det blev grillat till middag och sällskapsspel inpå kvällen.

  

Februari var en händelserik månad. Jag bytte jobb och började på Dusch & Bad. Det var spännande och jättekul. Ett stort plus är att det ligger så nära så jag kan cykla ner på 10 minuter :) Sen är arbetskamraterna  (Peter och Ingela) jättebra och chefen är kanon! En roligare, trevligare och gladare chef går nog inte att hitta!
Innan Alva började på dagis så fick hon följa med på möten mm och det var nog inte så jättekul för henne men farmor satte henne i jobb och det var kul! Men när det var dax att logga in på banken blev hon förpassad till papperskorgen ;)

  

Vi var även en sväng till Branäs ihop med Ingela, Mats, Ingemar & mamma. Vi åkte skidor, tefat, bastade , åkte skoter och mådde bra. Det var kallt och mycket snö, precis som det ska vara.

 
  
 


Vi hann med två stycken skidresor iår, vi var även i Sälen ihop med Johan, Lisa, Alex, Peter, Petra & Moa. Vi bodde i en jättefin stuga precis bredvid liften, hur bra som helst! Daniel, Peter, Johan och Lisa åkte skidor och Petra, jag & Alva höll oss på marknivå. Alex & Moa åkte med lite skidor och de var jätte duktiga.

 

En stor händelse i år är ju att vi har gift oss! Allt var riktigt bra, från början till slut. Vi var på Tanumstrand och åkte ut med M/S Donalda till Väderöarna där Kapten Klevsäter vigde oss på en plats som vi fick utse själva. Med på bröllopet var bara de närmasta + bestman och tärnor. Det var Daniels föräldrar och bror med fästmö; Ingela, Mats, Ingemar och Emma. Mina föräldrar, bror plus fru; Göran, Vaike, Daniel & Lisa. Sen var det Alexandra & Henrik, Niklas & Paula, Stefan & Anna-Karin och Mikael & Pia.
Sen hade vi en bröllopsfest för alla våra vänner men det var inte förrän i september.

  

  
 



Det ju gått ett helt år sedan Alva föddes och hon firade sin allra första födelsedag :) Jag tycker att hennes första år har gått väldigt fort och när man ser korten så har det ju verkligen gjort det! Vilken utveckling det är på bebisar/barn på bara ett år! Under året har hon hunnit med bl.a att resa, börja dagis, gå i simskola och flyttat.

 
 

 
  

Sen var vi gravida med Tiger i 21 veckor innan det visade sig att det inte stod helt rätt till med honom, och han blev en liten ängel i början på oktober.



Det har ju varit jul iår med :) Den firades med våra familjer och Kalle Anka. Alva fick en massa fina paket som hon har hur kul som helst med! Bl a en gunghäst, en dator, en rittavla, duplo, böcker, kläder, vagn med klossar, docka och mycket mer!


 



Ja det var lite av allt som hände oss under 2010.
Nu tar vi och siktar in oss på att göra 2011 till ett minst lika bra år!

Gott nytt på er allihop!


Näst sista dagen på 2010

Nu är det bara idag och imorgon kvar sen är det 2011. Kommer sammanfatta vad som hänt oss under 2010 imorgon tänkte jag, för det är ju en del. Både skojigt och sorgligt.



Nyårsafton kommer vi att fira med Mikael, Pia, Albin och Alice i deras nya hus i Kärna. Det ska bli SÅ KUL att träffa dem igen, det var längesedan nu tyvärr. Nackdelan är bara att nu är det bilavstånd (igen) så en får köra. De erbjöd oss att sova över men jag känner att det kan vara gott att vakna hemma på nyårsdagen så att inte hela dagen försvinner. Jag har några saker som jag vill bli klar med innan jag börjar jobba i nästa vecka igen.

Alva bestämde sig för att vakna vid kl 02 inatt och inte somna om så Daniel var snäll och tog henne. Han hade inte lagt sig utan satt nere och spelade :) Men han hade nog inte tänkt att vara uppe till efter kl 05 som Alva hade. Så nu har han lite sovmorgon medan jag och Alva äter frukost och tittar på Malou på tv 4.



Igår började vi med Alvas gamla rum och fick tömt det, tagit bort alla lister och slängt ut golvet :) Så idag ska vi spackla lite och måla! Hinner vi ska vi måla i morgon med och sedan åker golvet in i helgen och har vi tur så är det helt klart i helgen!


PS3 & blöjbyte

Åh vilken underbar morgon/förmiddag! Har inte gjort någonting vettigt än. Nu sitter jag med en kopp kaffe och surfar omkring och har Efter 10 på i bakgrunden på tv:n. Daniel sitter i källaren och spelar något nytt spel på PS3 och Alva leker med sin nya docka Siv som hon fick i julklapp av Ingela & Mats :) Favorit "leken" är att byta blöja på henne...

Igår pratade vi om att vi skulle börja på nästa rum idag, Alvas gamla rum, men väl idag så kände vi att vi tar en vilodag till, hihi. Men imorgon kanske vi sätter igång, det är ju redan utrensat då vi satt och åt där på julafton, så det är bara att skruva bort listerna och dra ut golvet, måla 2 gånger och in med nytt golv och på med nya lister! Klappat & klart! Visst låter det busenkelt :)

Jag tänker mycket på Turkiet, det kommer bli en låååång vår för mig! Har redan planerat vilka inköp som måste göras innan och skrivit packlista för både mig och Alva. Provade även hennes "solskyddsdress" och keps på henne, hihi, hon måste tro att jag är tokig :)

God fortsättning på er!

God fortsättning på er!

Nu var det bra längesedan jag var här men lik som ni har jag haft fullt upp inför jul! Vi har varit magsjuka hela familjen plus att jag jobbade denna veckan med så tiden har runnit på bra!
Ja, magsjukan slog ut oss ganska bra allihopa, Alva blev dålig på natten till förra torsdagen, jag på fredag eftermiddag och Daniel lite senare på fredagen. Vi trodde det var vinterkräksjukan men det var nog "bara" vanlig magsjuka för den var så kort period och vi kände på oss innan att vi mådde illa. Men som tur var blev vi alla friska till jul! Och för att inte riskera något så var Daniel hemma med Alva hela veckan innan, det var bara 2 barn av 15 som var på dagis i måndags så det var nog fler som tänkte som oss.

Förberedelserna inför jul har varit intensiva men som sagt var Daniel hemma och fixade o donade det mesta medan jag jobbade :) Men vi hade ganska bra koll på läget vad gällde mat, klappar och pynt.

Lite strul ska det ju alltid vara innan och i år var det min bror Daniel som stod för det, hihi. Han och hans fru Lisa hade varit så otroligt gulliga att de skickade ner en julklapp till Alva med posten. Vi visste ju inget om det men i förrgår låg det en avi i brevlådan till Alva Brodin...ta med legitimation...hmmm...lättare sagt än gjort då hon knappt är 1½ år och varken har körkort eller pass :) Jag försökte få ut det med de bad mig ta med papper från skatteverket som visade att jag var mamma till Alva, hihi.
Men inte nog med det, Daniel & Lisa hade även skickat ner paket till våra föräldrar som jag skulle hämta ut...till Linda KARLSSON...! De frågade om jag bytt namn nyligen och nja, jag gifte mig ju i juni, så så nyligen var det ju inte, men visst hade jag bytt namn. De bad mig hämta mitt vigselbevis för att få ut paketet :)
Men koll som vi har (eller tur, haha) så behövde jag inte leta så länge innan jag hittade papper på både mig & Alva och fick ut paketen :)

  

Alvas rum var ju något som vi ville haft klart till jul och så blev det nästan iaf :) Vi har lite saker att fixa men det gör vi i dagarna nu. Golvlister och elementskydd är inköpt men ej uppsatt, sen ska vi ha nått mer på väggarna med men efter det är det klart! Daniel har gjort ett strålande jobb med rummet tycker både jag & Alva ♥ ♥ ♥

  

Julafton firade vi ihop med våra familjer, Ingela, Mats, Ingemar, Göran & Vaike. De kom kl 13 och fick mingla runt med lite glögg tills vi fått fram alla mat till buffén. Vi hade knytkalas så vi hade en massa god mat att duka fram. Vi hade dukat i Alvas gamla rum och så hade vi all mat i köket som man fick gå ut och hämta.
Efter maten var det naturligtvis dax för Kalle Anka och efter det var det blev det kaffe & godis. Och efter det var det äntligen tid för JULKLAPPAR! Något som Ingemar hade väntat på länge. Det var många paket som öppnades och lyckan var total, hihi.

  

Idag, juldagen, har varit väldigt fridfull. Vi har nästan inte gjort någonting. MEN! Vi har äntligen bestämt oss och bokat en BRÖLLOPSRESA! Lördagen den 14 maj åker vi till Pascha Bay, Alanya, Turkiet! Det kommer bli SÅÅÅ underbart att komma iväg lite, jag, Daniel och Alva :)

    


Idag är det Lucia!

Idag är det lucia men det närmaste lussetåg jag kommer är nog på tv. Jag och Alva sitter och tittar på Efter 10 på tv4 och äter äpple & dricker kaffe :)

Har ju glömt att skriva att förra söndagen när vi kom hem från Öland fick vi en present från Daniels föräldrar på vår ½-års bröllopsdag, hihi, det var ett av de otroligt fina ljus som Ingela gör själv!

 

Hon gör dem i olika storlekar och i olika motiv och de är bara SÅÅÅ snygga tycker jag! Ska köpa några fler av henne när vi har satt upp träpanelväggen i vardagsrummet. De kommer passa bra in i den "nya" stilen. Hon tar 45kr/st för dem och det är ju som hittat!

    

I veckan som gått så har vi inte gjort så mycket utöver det vanliga. Alva & Daniel var hemma tisdag, onsdag & torsdag medan jag jobbade. Men i fredags vara hela familjen friska och vi var iväg på lite kuligheter med mitt jobb. Istället för vanligt julbord så blev det bowling och mat på Nordmanna Bowling. Alva fick följa med och det var inga problem, hon charmade de flesta och fick full passning så jag kunde koncentrera mig på att spela. Fast det hjälpte inte så mycket för jag är inte bra på bowling, hihi. Men kul är det! Daniel vann totalt och fick den fina vandringspokalen!

 

I helgen som gick var vi på julbord med Daniels jobb igen, nu med andra halvan av säljare med respektive. Vi var i Sunne på Selma Lagerlöfs Spa :) Det var riktigt härligt. Medan grabbarna konfererade satt vi tjejer ute i vedeldade badtunnor, hur bra som helst! Efter det blev det ett gott julbord och de hade kallrökt lax som jag saknade sist, hihi. Face 84 spelade på kvällen och det hade vi sett fram mot mycket, det var längesedan vi dansade så det var vi sugna på. Men tyvärr så var det ett totalt värdelöst golv, ett ihopsatt gummigolv ovanpå en heltäckningsmatta...Daniel förstörde sina skor och jag mina fötter. Jag tog av mig skorna eftersom gummi mot gummi inte fungerar att snurra på när man buggar, men mina fötter tyckte inte om att snurra på gummi heller :(
Men boendet, maten, personalen och spa avdelningen var helt toppen!



När vi kom hem igår och hade landat lite så satte vi oss i soffan framför tv:n för att slappa. Jag började titta lite på blocket och hittade ett soffbord som vi fastnade för båda två! Vi ringde och de fanns kvar (de lades ut 15 min tidigare) så vi bestämde oss för att hämta dem direkt. Det var en serie med 3st bord, ett soffbord, ett avlastningsbord och ett lampbord. Vi ringde Ingela & Mats så de kom ner och passade Alva så länge.
Så nu har vi kommit lite längre i iordningställandet i vardagsrummet. Efter jul & nyårs helgerna så åker väggpanelen upp med!

     

Ha en trevlig lucia på er allihop!


Andra advent & julbord

I måndags var det dax för det första föräldramötet på dagiset :) Ojoj vad tiden går fort!
Men det gick bra och alla barnen fick beröm för att de är en "bra" barngrupp som fungerar utmärkt ihop. Det är ju kul att höra.

Resten av veckan har gått åt till jobb och packande, för i fredags var vi på väg igen! Det blir lite resande nu men det är ju så kul :) Denna gången var det julbord med Daniels jobb som var målet. Det var på lördagen men eftersom vi skulle ända till Öland så åkte vi redan på fredagen efter att Daniel slutat jobba. Det är ju några timmar dit... Vi kom fram till Scanidic i Kalmar ca 00:30 och som vanligt hade Daniel lite jobb att göra men sedan somnade vi gott. Morgonen bjöd som alltid på jättegod frukost! Mmm, kaffe, ägg, macka, fil och en massa frukt.

Vi packade bilen och gav oss av till ett köpcentrum där vi mötte upp 2 av säljarna och deras respektive. Vi passade på att gå i affärer en stund och tog en lunch innan vi gav oss iväg över bron till Öland och Färgestaden. Vi skulle bo på Hotell Skansen, och där skulle vi även äta julbordet.



När vi kom dit och hade checkat in så skulle Daniel ha konferens med säljarna och jag och de andra respektive tog oss en tur ner till spa-avdelningen :) Det var perfekt att börja eftermiddagen med ett par glas vin, bad, bastu och jacuzzi, hihi. En bra uppladdning inför julbordet! Hälften av oss tog en behandling med medan resten satt kvar och bara njöt av lugnet.



Efter att Daniel och de andra var klara med konferensen så hade de whisky provning! Hotell Skansen har Sveriges största Whiskykällare med över 900sorter! Ett par av säljarna som inte var så förtjusta i whisky smet ner till oss andra i spa´t och kopplade av ett tag innan det var dax att gå upp på rummen och göra sig iordning för kvällen.



Medan jag höll på att göra mig iordning så började de andra droppa in i vårt rum och vi satt och pratade lite innan vi gick ner. Det var ett bra julbord med mycket mat, dock saknade jag kallrökt lax och rökt ål...men mycket annat hade de som var jättegott! Alla åt och drack och hade väldigt trevligt vad jag såg och efter maten satte vi oss i en soffgrupp vid trubaduren och fortsatte tjôta tills det var dax att lägga sig. Sängarna var gudomliga, fast Daniel tyckte de var lite smala (då de nog var 80cm sängar..) så vi somnade nästan omgående när vi lade oss.

Och även denna morgon började med en kanongod frukost! Jag kommer nog aldrig tröttna på hotellfrukostar :)
När vi checkat ut och sagt hejdå till alla så påbörjade vi vår 4-5 timmars resa hem igen. Vi kom tillbaka till Kungälv kl 16:00 och åkte direkt hem till Daniels föräldrar för att hämta vår lilla goa Alva ♥ De hade gjort middag så vi stannade och åt innan vi åkte hem för att skotta fram vår uppfart, det hade ju kommit en hel del snö under helgen :)

Igår (måndags) var det Lucia fika på dagis. Men även om Alva är ledig på måndagar så åkte vi dit och fikade. Barnen hade varit med och bakat pepparkakor och lussebullar, Alva åt 2 pepparkakor och verkade tycka om dem, hihi. Vi fick även med oss en ljusstake hem som hon hade gjort. Det var ett handavtryck i lera som hon även hade målat själv i rött. Sedan hade de lagt i lite glitter med.



Ha en bra vecka! 


RSS 2.0