Shopping

Igår träffade jag mamma nere i Kungälv för lite shopping. Hon var på jakt efter en ny plånbok och jag skulle ha lite till barnen. Vi hade flyt och fick tag på allt nästan med en gång, så vi fick även tid för en fika innan hon skulle hem igen :)

Till Alva blev det ett par vinterkängor och en klänning att ha på Hugos dop. Nu ska jag bara hitta ett par finare skor till henne med.

Hugo fick en ny snutte (eftersom jag tappat den gamla), och en body + byxor som han ska ha på fikan efter dopet.

Till mig blev det inget men jag fick en långpromenad och en god fika med mamma :)


Japan

Äntligen är hela familjen samlad igen! Igår landade Daniel efter 6 dagar i Japan. Så vad passar bättre än en välkomst tårta i form av sushi :)


Stöd FUB i Kungälv!

Nu kör jag igång igen!
Jag säljer BingoLottos julkalender som kostar 50 kr. 25 kr går direkt till FUB i Kungälv
(FUB = Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning)
Hur många vill DU ha?


Äntligen fredag!

Ja då har fredagen äntligen kommit! Det innebär att Daniel kommer hem ikväll ♥
Han kommer naturligtvis vara väldigt trött och jetlaggad men även om han kommer somna så fort han kommer så är jag nöjd över att ha honom här igen. Det är verkligen TOMT när han är borta.

Håller på med en grej till honom...bild kommer senare...när han kommit hem och sett det. Tror inte han kommer in här eftersom han flyger hela dagen men vill inte chansa :)

Dagen började med att jag beställde nya IPhone till jobbet, ska bli kul med en ny mobil att leka med. Då får man rensat ut så mycket onödigt som man samlat i den samtidigt.
Frukosten är avklarad och en maskin tvätt är igång. Sängen ska bäddas ren, huset grovstädas, elektriken ska komma och kylen fyllas. Sen är det dax att hämta Daniel. Ikväll blir dert soffmys till Idol med lite ostbricka och vin (om vi orkar)

Ha en trevlig helg på er ♥

Speglar är roliga

Varje gång Alva ska tvätta händerna eller borsta tänderna blir det alltid lite extra tid vid spegeln för att apa sig. Att det kan vara så roligt att se sig själv :)


Måndag

Natten till idag var lite jobbig då Alva av någon anledning sov väldigt oroligt. Jag tror det är för att hon saknar Daniel... Hon somnade gott vid kl 20 men "vaknade" lite halvt till och från från 20:30. Hon var inte vaken men sov inte heller, utan grät och var ledsen och nästan okontaktbar. Det gjorde det lite jobbigt eftersom hon inte kunde säga vad hon var ledsen för. Men strax efter k 21 vaknade Hugo och ville ha mat så då tog jag med Alva till soffan och satte på Musse. Då vaknade hon till men satt tyst och stilla i soffan i närmare 1 timme...det är inte likt henne alls. När Hugo var mätt och belåten fick han lägga sig i sin säng och jag & Alva i våran. Det tog ett tag innan hon somnade riktigt men sedan sov hon gott, och jag med.

Imorse var vi TRÖTTA! Jag drog mig i en halv timme innan jag orkade gå upp och börja med barnens frukostar. När det var klart väckte jag Alva och tog upp Hugo. Efter allt morgonbestyr så var det dax att åka till tandläkaren med Alva, hon skulle ta salivprov som de tydligen gör när de är 2 år nu för tiden. Det gick snabbt och lätt och hon fick en tandborste och tandkräm som hon blev superglad över. Hon tycker det är jättekul att borsta tänderna :) Vi hade sådan tur att vi träffade Anna-Karin där och Alva fick massor av presenter av henne! Gissa om Alva kommer vilja gå tillbaka dit, hihi.



När vi redan var ute och åkte så tog vi vägen om Alva & Hugos gammelfarmor Ulla och hämtade upp dopklänningen. Det närmar sig snabbt så det är gott att ha den hemma. Den 29 oktober ska Hugo döpas i Romelanda kyrka, sen blir det lite smörgåstårta och tårta i församlingshemmet.


Hugo växer så det knakar. Den svarta AC/DC bodyn har han fått ärva från storasyster som fick den av Johan, Lisa & Alex :) Han är lika snäll ännu, sover och äter som han ska :) När han vaknar till så tar vi ett träningspass i babygymmet. Soliga dagar är det så gott så han nästan somnar, hihi

 
 

Lyckad shopping tripp :)

Igår gick vår vattenkokare sönder och det är först nu som jag förstår hur mycket jag använder den! Alvas välling, Hugos vattenbad till mjölken, mitt kaffe mm. Nu vet jag att det är något som jag inte vill vara utan!

Så efter att Alva sovit middag åkte vi till Media Markt på Bäckebol och hittade en som såg käck ut :) När vi var där så gick vi även in på Coop för att köpa färdig pannkakssmet som Jessica (Kackisen) hade köpt häromdagen, jag tyckte det lät väldigt smidigt nu när jag är själv och Alva har tjatat om pannkakor hela dagen :) Får se vad hon tycker om den om en stund när vi ska äta.

Men man handlar ju aldrig bara det man ska, så 1 vattenkokare blev:
- Vattenkokare
- Pannkakssmet
- Sylt
- bakform hjärta
- toblerone
- 2 musikskivor till Alva


En spännande vecka väntar!

Idag lämnade vi av Daniel på Landvetter. Han åkte till Japan för jobbet och kommer hem på fredag, så denna veckan är jag själv med båda barnen...det kan bli riktigt spännande!
Jag tycker lite synd om mig själv ;) men mest synd om Daniel som ska vara ifrån våra hjärtan så länge. Han hade en plan på att ta med dem, men då fick inte kläderna plats i väskan, hihi.

Helt själv är jag ju inte då båda våra föräldrar finns att "ringa in" om det skulle behövas. Men jag tror inte att det kommer bli några problem om barnen fortsätter vara så snälla som de är, och Alva inte gör en revolt för att pappa är borta så länge.

På dagarna rullar det på ganska bra men det är på kvällarna det kan köra ihop sig lite. Hugo har sin "kvälls vaken stund" samtidigt som Alva ska börja göra sig redo för natten. Då blir det lite stökigt att underhålla Hugo samtidigt som man ska hjälpa Alva med städning, tandborstning och ombyte till pyjamas. Men när det är avklarat får Hugo lite mat, somnar och sedan är kvällen MIN :)

image description


Ny diet :)

Igår var Ingela nere med sina "tjej-liga" och hälsade på. Det var jättetrevligt och Alva trivdes med all uppmärksamhet, hihi. De hade varit i stan och Ingela hittade en ny diet till mig och den gillar jag skarpt!
En färdigindelad chokladkaka. Kommer nog testa den dieten imorgon ;)


Promenader

Nu har jag kommit igång med promenaderna, men det är ju inte så svårt i detta vädret :)

I måndags gick vi 7km, i tisdags och onsdags blev det 4km och idag har vi redan avklarat 4km. Förhoppningsvis blir det 4km till när vi ska hämta Alva.


En väldigt stressig morgon...

...blev till en väldigt härlig förmiddag :)
Jag sov inte riktigt bra inatt och var SKITTRÖTT imorse. Det blev inte bättre av att Alva sov gott och inte stod bredvid min säng och hoppade som hon brukar. Så jag snozade lite väl länge...
När jag väl kom upp hade vi bara 1 timme på oss innan vi skulle vara på dagis. I vanliga fall skulle det vara lugnt men idag skulle de ta kort så hon skulle duscha och "fixa" håret. Hon har så glatt hår att allt, hårband som spännen, glider ur håret så det är lättare att göra det när håret är blött.

Så det var bara att hoppa upp och väcka Alva, sätta igång vällingen (snabbfrukost) till Alva och värma mjölk till Hugo. När båda fått mat var det dax att duscha Alva, ner med allt inkl Hugo till nedervåningen, duscha, påklädning och göra tofsar. Upp med allt och alla, på med ytterkläder och sedan iväg. Vi hann men som sagt, det var lite stressigt...

Korten är tagna och jag har redan fått se dem på nätet :)
Lite skeva tofsar men hon är så söt vårt lilla ♥

 

När Alva var lämnad åkte jag och Hugo ner till Maxi och handlade lite ingredienser till bakningen som jag ska göra idag och imorgon. Imorgon kommer nämligen Ingela ner med hennes vänner och tar en fika och träffar barnen :) Tänkte göra nått enkelt till kaffet bara så det blir chokladkakor och cupcakes.

När vi kom hem och precis hade packat upp varorna så ringde Schenker och sa att de kommer med en leverans om 10 min. Det var Crosstrainern som kom!! HURRA!
Äntligen ska det börja tränas lite mer regelbundet. Med 2 barn så är det lite meckigt att komma iväg till gymmet och träna för både mig och Daniel. Men nu kan vi köra när det passar, oavsett klockslag :) Jag kan träna när Alva är på dagis och Hugo sover eller när Daniel kommit från jobbet och tar barnen, Daniel får träna före jobbet medan vi andra sover, haha!


Nu har Hugo fått mat igen och sover gott bredvid mig, jag har fått i mig en shake och en kopp kaffe :) Snart är det dax för Hugo att få ett bad, sen bär det av till dagis kl 14 för att hämta Alva och ta en promenad i det härliga vädret!

Nystart igen :)

Nu har kroppen börjat komma tillbaka, återhämtat sig hyfsat bra och mjölken börjat sina, så nu är det dax att ta ett redigt tag i hälsan. 17kg ska bort och det känns att det är nu eller aldrig.

7kg sitter kvar efter Hugo och 10kg! sitter kvar efter Alva.



För att komma igång och se något resultat snabbt så har jag börjat med Nutrilett i kombination med middag och frukt/grönsaker. Det kommer jag göra 1-2 veckor, sen blir blir det mer mat, mindre shake och mer träning!
Dessa 2 första veckor kommer motionen bestå av promenader och igår började jag med en på 7,5km. Det blir ju lite extra vikt, ca 20kg, när Alva och Hugo är med i vagnen och det är ju inte fel. Har ju tur att Alva fortfarande finner sig bra med att sitta still såpass länge :)

 

Innan Hugo föddes vägde jag 88kg, nu ca 4 veckor efter väger jag 77kg. Mitt mål är 60kg, som jag vägde innan jag blev gravid med Alva, och där trivdes jag väldigt bra!

Förra gången jag försökte göra mig av med några kilon så hade jag och Daniel en deal som var att jag fick 500kr för varje kilo jag gick ner. Denna gången blir det samma deal, men den börjar inte gälla förrän jag kommit ner till samma vikt som jag slutade på då, dvs 69kg. Jag ska ner till 60kg så jag har 4.500kr att hämta :)

Mitt första delmål är att komma ner under 70kg. Då ska jag belöna mig med att fixa mina fransar och bryn och göra en ansiktsbehandling.
Nästa mål är att komma ner till 65kg. Där blir "vinsten" att fixa fransar & bryn + att göra något riktigt kul hos frisören.
När jag nått mitt mål på 60kg blir det shopping! Kommer behöva lite nya kläder då jag antar att även om vågen visar en sak så sitter nog inte kläderna likadant längre efter några graviditeter :) Sen blir det fransar, bryn och frisör här med :)

Jag har inte satt någon tid för när jag ska ha nått målet men vill nå det innan 2012 är över. Jag hoppas naturligtvis att det ska gå fortare men med 2 barn och hus så VET jag att tiden inte kommer räcka till till allt som jag vill göra med träning och motion. Det får bli det jag hinner och i största mån lägga om kosten.


Födelsedags bakning

I lördags fyllde Daniel år och jag hade tänkt att baka lite. Jag skulle gjort lite varje dag i veckan men av olika anledningar blev det inte så. Istället bakade jag allt på samma dag medan Daniel var ute på "födelsedags-golf"

Det blev chokladkakor, muffins och tårta. Tyvärr var tiden för knapp för att hinna dekorera den som det var tänkt, med en modellerad golfbag mm, så det blev bara kristyr. Men men, nästa gång ska jag börja 2 dagar innan med alla tillbehör och bottnar :)

Så här blev det iaf, nöjd med tanke på tidsbristen.


Tiger 1år

Ja, idag är det ett årsedan som vår lilla Tiger blev en ängel. Tänk vad tiden går... Vi åkte upp hela familjen till minneslunden i Romelanda och tände ett ljus för honom.


Tårtkurs

Idag var jag på tårtkurs på Tårtdecor här i Kungälv (www.tartdecor.se). Det var hur kul som helst :) Jag har ju inte bakat på många år så det fick bli en Baskurs. Vi gjorde en tårta från grunden tillsammans och sedan gjorde var och en dekorationer genom spritsning så som blommor, blad, text mm. Det var jättekul och enkelt!
Vi fick lite recept på tårtbotten, mousse fyllning, smörkräm och kristyr.

Så nu är jag sjukt sugen på att gå fler kurser och göra en massa tårtor! Frågan är bara vart jag ska göra av dem...tanken är ju att jag ska bli av med ca 20kg...

Här är en gallerkrans som jag gjorde idag som ska ligga på en tårta. Det är första gången jag spritsade så jag är väldigt nöjd med resultatet :)


RSS 2.0