Daniel är hemma och ordningen är återställd



Nu är ordningen återställd, Daniel och resten är hemma igen efter Branäsresan. De har haft en riktigt rolig resa verkar det som :) På väg hem gjorde han ett stopp på Hemmakväll och hyrde 3 filmer. Det var 3st "Linda-filmer" som han var snäll och hyrde, hihi. Igår började vi med I rymnden finns inga känslor. Det var en bra och härlig film om ett udda liv :) Ikväll blir det nog Kärlek i New York!

  

Det är gott att ha Daniel hemma igen, det är väldigt tomt när han är borta även om jag har Alva som tar en hel del uppmärksamhet. Hon har med saknat honom och letat i olika rum och ropat efter pappa när hon vaknat. Hon blev jätteglad när han kom hem och visste inte riktigt vart hon skulle ta vägen och gjorde allt och lite till på samma gång, hihi.

Innan han kom hem så fick jag fixat till huset eftersom jag inte gjort något sedan i torsdags. Ingela kom och hämtade Alva så jag kunde städa ifred. Och eftersom det var så fint väder så kunde jag vädra hela huset medan jag dammsög och tvättade golvet, vilka vårkänslor som kom fram! Sol och härligt väder gör mig väldigt glad!
Jag fick fixat till övervåningen och tvättat och diskat flera maskiner. Nedervåningen har jag inte stökat ner så den fick vara.

Igår bestämde jag mig för att jag & Alva skulle promenera ner till Kungälv och fixa några ärenden men vädret är inte riktigt detsamma som igår...0-gradigt, snöar och mulet :(

I veckan kommer vårt badkar med! Gud så gott det ska bli, snart är "spa-rummet" helt klart! Oj vad jag ska bada så fort det står på plats :) Det är med Botten- och vattenmassage, ljusterapi och värmare. Ska lägga upp lite bilder när det är klart.

 

Ha en jättebra vecka :)


Sista arbetsdagen...


...denna veckan. Sen börjar jag inte förrän på tisdag igen :) Ska bli gott med ledigt känner jag nu. Men det är "bara" jag & Alva tills på söndag för Daniel, hans pappa, min pappa och min bror drog till Branäs idag.
Så vad ska vi hitta på? Det blir nog väldigt lugna dagar med lite bus, simning, shopping och filmkvällar tror jag. Kanske ska vi unna oss något riktigt gott på kvällarna :)


Tö & cappuccino daim


Då var det en ny vecka IGEN! Tiden flyger och snön töar bort. Jag gillar snön och speciellt när den har legat kvar så länge och fortfarande är vit och fin. Jag hoppas att den ligger kvar över sportlovet för all barn som ska vara här hemma den veckan så att de kan åka både skidor, pulka och stjärtlapp :)

Det blev ingen fika med Alexandra & Melvin i fredags då vi var lite luddiga med vad vi båda menade, haha. Jag fattade det som fredag och hon som måndag...men men, vi gör ett nytt försök snart igen :)

Julen skulle plockats ner i helgen men jag orkade inte. Daniel håller på med bastutaket så han hade fullt upp med. Så idag ska jag försöka få ner lite av det i kartongerna och så får Daniel lägga upp dem på vinden ikväll när han kommer hem.

Inatt läste jag klart boken "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Den var riktigt rolig och väldigt speciell :) Jag rekomenderar den starkt om ni är på jakt efter en underhållande bok.

 

Nu sitter jag här vid datorn och lyssnar på Radiohuset på P4, dricker Cappuccino Daim (Mmmm, gott!) och surfar omkring lite planlöst. Alva är i full färd med att laga mat till mig, dockan Siv och hunden Mini. Mest blir det olika frukter som hon fick i julklapp :)
Efter lunch när Alva sover ska jag ut och hacka bort lite is på uppfarten så att man inte riskerar att slå halvt ihjäl sig så fort man ska till soptunnan, brevlådan eller bilen.



Ha en bra start på veckan alla!

Kosta Boda

Så var det äntligen fredag :) Jag är ledig och jag & Alva ska träffa Alexandra och Melvin, det ska bli SÅ kul för det var verkligen längesedan vi sågs nu! Det blir en snabbfika i Kungälv innan Alexandra ska hämta Alicia och jag & Alva ska till Oasen och simma.

Igår när Alva kom från dagis hade hon en ganska stor blålila bula i pannan...hon hade klättrat över armstödet och ramlat ner från soffan på dagen...hoppas hon lärde sig något av det :)


Igår på jobbet så hade jag besök av Duobad och vi gick igenom lite nyheter mm. Något som jag tycker är riktigt fräckt är deras Garbo serie och Kosta Boda saker. Det är snygga och lite annorlunda :)

Garbo möbler


Kosta Boda handfat


 

Kosta Boda plattor
  
 
  
 

Nu ska jag fixa en kopp kaffe och Alva ska få lite mer mat i magen innan vi börjar packa och göra iordning oss för dagen! Önskar er alla en riktigt bra fredag och helg!


Tillbaka igen!

Nu är jag tillbaka igen efter en redig trötthetsperiod. Igår fick jag röjt undan en hel del och jag fortsätter idag. Har redan ätit frukost - både jag och Alva, tömt diskmaskinen, satt på en maskin tvätt och nu sitter jag med en kopp kaffe och lyssnar på P4 Göteborg. Klockan är 9:30 och om 2 timmar ska Alva till dagis och jag till jobbet.



En sak som jag har insett sedan vi flyttade hit till huset är att jag lätt skulle offra ett sovrum för att ha en tvättstuga, om det skulle vara så att vi tvingades flytta någonstans där det inte finns! Hur har jag klarat mig innan? Vart hängde jag allt och hur fick jag plats? (jo jag vet att det var ÖVERALLT, jämnt, hela tiden)
Igår tvättade vi 4 maskiner och allt kunde hängas och är tort idag och jag kan fortsätta tvätta. Behöver inte dela upp det för att 1-2 maskiner ska hängas i hall, kontor och sovrum för att torka och sedan plockas ner innan man kan fortsätta. Jag verkligen ÄLSKAR min tvättstuga, hihi.



Igår med posten kom det ett paket från CDON.com med en Bamse-box till Alva, första säsongen av Frasier och första säsongen av SOLSIDAN! Så igår när Alva somnat så tog vi med oss popcorn & dricka och satte oss i biosoffan och kollade på 2 av de 3 skivorna av Solsidan. Sista skivan ser vi nog ikväll och sen är vi upplagda för säsong 2 som börjar på söndag kl 20 :)



Ha en bra tisdag på er :)

15 veckor till ledighet...

Nu är det äntligen tillbaka till "vanliga" veckor igen och vardagen rullar på. Nu är det inga röda dagar förrän om 15 veckor när påsken infaller :) Men fram till dess så hinner det hända lite grejer som bla innebär ledigt ändå. Daniel åker upp till Branäs på Grabbresa (gubbresa, hihi) med min bror, pappa och hans pappa nu i slutet av januari. Då ska jag leta upp barnvakt till Alva för jag har både möte på dagis och event på jobbet när de är borta men det löser sig alltid på något sätt :) Sen har jag årsmöte med kattklubben, årsmöte med riksförbundet för kattklubbarna, Daniel ska till Tysklan med jobbet, vi ska till Sälen med Lisa, Johan, busen Alex och nykläckta Maja och Petra, Peter och goa Moa :) Det är 16 födelsedagar dit med, phu! Men sedan är det påsk med allt vad det innebär och som vanligt blir det att gå ner till Idrottshallen för att ta en sväng om på dansgolvet till Lasse Stefanz.

Jag besiktade bilen i förra veckan med och den gick igenom! Härligt, det är ju första gången sedan jag köpte den för 2 år sedan. Så idag bokar Björn (snäll som han är) in service och så får vi se vad de har att säga om den. Jag vet att det är rost på bromsskivorna bak men har inte koll på om de byts eller slipsas, någon som vet? Sen hoppas jag att kamremsbytet är nästa gång, det kostar ju lite det med, men det återstår att se.



Alva började för ett tag sedan att ofta ta på sig mössor inne och det gör hon i stort sett ett par gånger varje dag nu. Jag tycker att hon är otroligt söt i mössa så hon får gärna bli en "möss-tjej" om hon vill, hihi. Men nu det sista har hon börjat ta på sig både det ena och det andra. Hon hänger allt hon kommer över runt halsen, mina toppar, byxor, handdukar mm. Kanske ska ta lite utrensade kläder och börja spara till en "utklädningslåda" som jag & Daniel hade när vi var små. Där hade vi kläder från både mamma & pappa, mormor & morfar och jag tror att det även var från farmor & farfar! Vi hade en hel sopsäck med gamla kläder som vi kunde spöka ut oss med när vi ville och tyckte det var hur kul som helst!

  


Tydligen gillade jag med mössor när jag var liten :)

I helgen som gick har jag gjort absolut ingenting! Och det var jättehärligt! Daniel har däremot slitit med rummen som renoveras, han har satt lister och fixat elementskydd. Vilken skillnad det gör! Det ser mysigare och hemtrevligare ut med skydden tycker jag, plus att fönsterbrädan blir bredare :) Här är lite bilder före, under och efter renoveringen.

 

 



 

 

Så, nu ska jag ta hand om sista tvätten för idag (4:e) och byta ut disken i maskinen för andra gången. Får ju ta igen lite efter en sån soft-helg som jag har haft!

Ha en bra dag och se upp för halkan!


Godmorgon

Då har Alva sovit sin första natt i sin nya säng och det gick i det stora hela väldigt bra. Inte felfritt men jag är nöjd :) Hon sov mesta delen själv, sen vaknade hon och jag gick in och la mig hos henne så sov vi tillsammans till imorse.



(Ursäkta den suddiga bilden men det är helt svart i rummet och den är tagen med mobilen)

Stora tjejen

Idag har jag varit och tränat igen, det blev MRL (Mage Rumpa Lår) på Sportlife. Det är ett väldigt bra pass fast efter förra veckan kunde jag inte gå riktigt på hela veckan pga träningsverk :) Idag så träffade jag Anna-Karin (Daniels kusins sambo) där, hon skulle vara med på samma pass så det var extra kul. Vi ska se om vi kan gå på onsdagar och lördagar när det passar för det är ett riktigt bra pass!

Daniel har satt alla golvlister idag så nu ska Alvas gamla rum bara inredas! Han är bra på renovering min man, hihi. Det tog 5 dagar från början till slut. 1 dag rensning, skruva ner allt och slänga ut golvet. 2 dagar målning (1 strykning / dag) 1 dag golvläggning och idag har vi lagt in golvlisterna.

Vi var på BVC med Alva idag för 1½ års kontroll och hon är nu 82,5cm lång och väger 10,4kg :) Hon ligger bra på kurvorna och fick beröm från både Ingela och läkaren. Nästa besök blir inte förrän om 1 år! Hej o hå vilket hopp!

Av någon anledning så vägrade hon att sova idag, hon somnade endast max 5 minuter i bilen på väg till BVC, sen har det varit full rulle hela dagen. När hon skulle lägga sig så ville hon inte ligga i spjälsängen utan i den stora sängen som hon har fått nu. Det är en vanlig 90cm säng som står direkt på golvet, inte på ben eller någon gavel, så hon kommer upp o ner i den själv. Den sover hon i på dagarna sedan 1 vecka men det är första gången hon sover där på natten! Jag tycker att det ska bli spännande att se hur hon reagerar imorgon och om hon kommer sova hela natten. Hon börjar verkligen bli stora tjejen nu :)

Nu är det dax att spana in sängen, imorgon är det jobb igen. Men denna veckan så jobbar jag bara 2 dagar och det är dessutom ½ dagar :)

Hej hej

Utmaning!

Regler: Det här är svårare än du tror!

Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.

Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!

Lycka till!

 1. Vad heter du?: Linda
 2. Ett ord på fyra bokstäver: Love
 3.Flicknamn: Linnéa
 4. Pojknamn: Linus
 5. Yrke: Läkare
 6. Färg: Lila
 7. Klädesplagg: Linne
 8. Mat: Lasagne
 9. Sak i badrummet: Luskam
10. Plats/stad: Lidköping
11. En orsak att vara sen: Lathet
12. Något man skriker: Läckert!!
13. Film: Lida
14. Något man dricker: Läsk
15. Band:Lucifer
16. Djur: Lamm
17. Gatunamn: Liljevägen
18. Bil: Lamborgini
19. Sång: Låt mig få tända ett ljus
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Landhockey
Prova själv det är inte lätt!

Januari 2011

Då har det "nya" året börjat och jag börjar fyllas av energi! Kommer på mer och fler saker som jag vill göra under året, tror inte jag kommer fixa allt men man måste ju få drömma lite :)

Göra klart Alvas nya rum
Göra klart Alvas gamla rum (Målningen är klar och Daniel håller på med golvet precis nu)
Sätta träpanel på väggen i vårt sovrum & vardagsrummet
Boka bröllopsresa
Renovera köket
Göra klart det sista i våtutrymmena i källaren

Sen är det en hel del till som jag vill men det tar vi senare. Det mesta har ju med renovering av huset att göra men det är ju det som är kul! Att få det precis som man vill. Vi ska också sortera ALLT som vi har här hemma och dela upp i SPARA, SÄLJA, SKÄNKA & SLÄNGA. Jag är säker på att hälften av allt vi har behöver vi inte och det ligger bara och tar plats och samlar damm.
Vi fick ju sålt en hel del på Blocket under förra året och där fick vi in drygt 15.000kr! (bortsett från husvagnen då :) ) Det mesta var sånt som vi tänkte slänga... Så där kommer jag att lägga ut en hel del i år med kan jag lova.

Jag börjar jobba denna veckan men eftersom torsdag är röd så jobbar jag bara 1½ dag :) På måndag ska Alva även in på 1½-års kontroll, och det ska bli kul och se vad de säger om henne. På torsdag ska vi hem till mina föräldrar i Romelanda och äta lite lunch, vi skulle varit där på annandagen men de blev magsjuka så det blev inget. Vi får hoppas att alla håller sig friska tills vi träffas!

Ha en fortsatt trevlig söndag ♥


RSS 2.0