Påskhelgen

Nu är påskhelgen över och den var alldeles förträfflig! Hur bra som helst :) Vädret kunde ju inte bli bättre, vi fick gjort en hel del och umgicks med familjerna.

Långfredagen gick åt till att rensa rabatter. Daniel tog Alva hela dagen och jag kunde vara ute och göra vad jag ville :) Så nu är alla rabatter klara bortsett från en liten buskrabatt. Nu är det bara att shoppa lite jord, blommor och grönsaksfrön. Jag vill ha lite tomater, ärtor, sallad, morötter mm. Det är så himla gott att gå och äta direkt från landet på sommaren!



Mitt på dagen kom även mamma och pappa och åt lite påsklunch. Det blev bl.a. sill, potatis, ägg, köttbullar och korv. Det är ju lite "storhelgsmat". Jul, påsk och midsommar har ju samma grund med några specifika tillbehör. Tur att det är så gott. Fick som vanligt gjort ett gäng med lökskalsägg :)



Påskafton började tidigt och Alva satte direkt igång och målade påskteckningar till mormor & morfar och farmor & farfar. Vi tog en promenad runt i Kungälv efter frukost och blev lite förvånade när affärerna hade öppet! Men det var riktigt bra då jag äntligen fick mig en mamma-jeanskjol på Vero Moda som jag försökt få tag på ett bra tag. Jag hittade även en stickad tröja som jag köpte. Daniel gick in för att titta på skjortor på Herrcity och kom ut med en jättesnygg Oscar Jacobson kavaj för 500kr (ord pris 4.800kr) och ett par kostymbyxor för 200kr :) Så vi fick gjort lite fynd på vår promenad!



När vi kom hem var det dax att packa ihop lite grejer för att åka till mina föräldrar och påska. Alva blev påskkärring och lämnade sina fina påskteckningar och busade runt. Det blev en snabbvisit för att återvända hem för en sovstund innan vi gick upp till Daniels föräldrar. Alva påskade även där som påskkärring och lämnade över en teckning och ett par lökskalsägg. Vi åt påskmiddag och hade det jättegott, kaffet tog vi ute i solen och njöt av värmen.



På påskdagen var vi bjudna på middag till Daniels kusin Stefan och hans tjej Anna-Karin. Det blev GRILLAT! Så otroligt gott det var! Det var jättekul att träffa dem för det var så längesedan som vi sågs sist. Timmarna flög iväg och när klockan blev 21 så åkte vi in till Kungälv och Idrottshallen för att dansa till Lasse Stefanz som vi gör varje påsk. Det var inte lika knökat med folk så det var faktiskt lite bättre iår. Lite enklare att dansa när det inte är så mycket folk på golvet.



På annandagen var det Daniels tur att greja i trädgården. Han klippte hela häcken, både mot grannen och gatan. Busken på framsidan fick ny frisyr den med :) Jag och Alva passade på att vara ute och hon gick direkt upp till lekplatsen och ville åka rutschkana. Det tycker hon är jättekul. På den nedersta gården så har de en lekplats som är anpassad för de mindre så hon kan springa upp och ner som hon vill och det är ju kul. På de andra så är ställningarna lite högre och hon klarar det inte riktigt själv än.

 

 

Glad Påsk!

Äntligen har påsk ledigheten kommit! Hoppas att vädret blir bra så att man kan lägga planeringen ute på dagarna. Det finns ju att göra, hihi. Jag ska fixa odlingslådor, städa bilen invändigt, röja lite i garaget och se vad som ska sparas, slängas och säljas. Sen ska vi ska ner på Lasse Stefanz på påskdagen som vanligt och bugga lite. Innan vi går ner blir det middag med Daniels kusin Stefan och hans tjej Anna-Karin. Det ska bli så himla kul för det var ALLDELES förlängesedan vi sågs!

Idag blir det återsim för mig och Alva medan Daniel jobbar fulldag. Orkar jag efter simningen ska jag se om jag kan hitta mig ett par vårskor, typ Converse. Jag har verkligen INGA vårskor! Det är stövlar och gymnastikskor och det är ju inte så himla kul att gå runt i jämnt...

Skulle behöva införskaffa mig lite nya mammakläder med. Var så nöjd och glad över att jag "bara" gått upp 3kg i v19, men nu i v20 så har jag gått upp 5kg! Vart kom de ifrån? Det som känns skönt ändå är att jag får på mig byxor som vanligt men tröjorna är bra korta i nederkant nu och magen sticker ut :)

Igår var Alvas sista dag på dagis innan påsk och de hade haft påsklunch och tupp-jakt :) Tycker det är kul att de hittar på en hel del saker både inne och ute på hennes dagis. Hon stormtrivs verkligen och gjort det från dag ett!

 

Ha en riktigt Go & Glad Påsk på er allihopa!


Fredag - Lördag - Söndag

Nu är fredagen här igen :) Jag och Alva ska simma i vanlig ordning och efter det blir det nog helghandling. Måste fylla på kylen lite med gott till ikväll och lite tillbehör till helgens middagar.
Annars blir det nog en relativt lugn helg. Ikväll blir det lite mys i soffan med grillade revben och gott, eventuellt blir det en film med om jag orkar...har ju somnat till de sista fem filmerna nu tror jag :)



På lördag blir det en sväng in till Baby & Barn mässan och om vädret tillåter så kanske grillen tänds på till middagen. Trädgården håller ju på att ta form med så fortsatt jobb blir det där både på lördag och söndag.



Igår fick jag bokat en helg i Helsingborg för bara mig och Daniel ♥ En hel helg som vi är barnfria och kan göra vad vi vill på :) Min grundtanke är att på fredagkväll blir det bio, på lördagen tar vi kanske en tur till Danmark och på kvällen äter vi lite gott på någon mysig restaurang. Och på väg hem på söndagen blir det lite shopping på Väla.
Vi ska försöka få till ett besök på Ebbas fik med, det är ett fik helt i 50-tals stil :)


Ultraljud & Weekend

Så var det torsdag och jag är ledig igen! Känns som om veckorna går väldigt fort och det är ju bra. Ju fortare kommer ju sommaren :)

Igår var vi på ultraljud och tittade på Glenn, allt såg bra ut och nytt datum för nedsläpp blev 12/9, 4 dagar till men det är ju inte i hela världen. Han sparkade och sög på tummen och såg ut att må bra.



Idag ska jag leta efter en weekendresa för mig och Daniel. Vi ska iväg själva och bara rå om varandra om ett tag tänkte vi. Barnvakt till Alva är redan fixad så nu är det bara att boka och ge sig iväg. Har docl inte bestämt oss för vart vi ska än, men någonstans i Sverige eller Danmark blir det.

Ha en solig torsdag på er :)

Malmö och gradiner

Vilket underbart väder det är idag! Strålande sol och 15 grader i skuggan!
Daniel håller på och grejar i trädgården, bl.a. gräva bort en del av sluttningen och fixa till 2st grönsaksland.

  

Alva har precis somnat efter lite mat. Vi gick en skön tur ner till Kungälv för att handla skor till henne och fick tag på ett par gympaskor Viking och ett par Kavat stövlar. Innan hade hon bara vinterkängor och fodrade vinterstövlar och det är liiite för varmt för det nu :) 

 

I veckan som varit jobbade jag som vanligt måndag till onsdag. Men på onsdag eftermiddag följde jag och Alva med Daniel till Malmö dit han skulle för att jobba hela torsdagen och på fredagen skulle han vara i Ängelholm. Så vi passade på att fönstershoppa i Malmö en dag och på fredagen åkte vi till Väla köpcenter och gick runt tills Daniel hade jobbat klart. Vi hittade en hel del fint men inget som var i rätt storlek...suck... Antingen var de för smått eller för stort, men men, det var trevligt att komma hemifrån lite och titta i affärer.

Så fort Alva vaknar nu så ska vi in till Backaplan och köpa gardiner och gardinstänger till hela övervåningen! Det är något vi skulle gjort för ett bra tag sedan men som inte blivit av. Så jag har mätt alla fönster och hoppas på att hitta vad jag söker :) Det är till köket, hallen, vardagsrummet, 2 barnrum och vårt sovrum.

Jag ska även smita in på Kappahl och se om de har en vårjacka till Alva som var slut i hennes storlek både i Malmö och på Väla. Det var en jättesöt brun tygjacka men dragsko i midjan och ett litet broderi på varje sida av dragkedjan. Hoppas hoppas att den finns kvar där!

Lindvallen, Sälen 2011

Förra veckan var vi återigen i Sälen ihop med Johan, Lisa, Alex, Maja, Peter, Petra och Moa. Det var lika kul som förra året men med ett stort plus! Alva åkte skidor i år och hon tyckte det var hur kul som helst! Jätteduktig var hon. Jag trodde inte att hon skulle orka så mycket så vi var väldigt försiktiga första dagen. Hon är ju faktiskt inte mer än 20 månader. Andra dagen åkte hon hela barnbacken själv med sele flera gånger :)
Stugan var likadan som förra året men ett snäpp närmare liften så nu var det "bara" typ 10 meter, haha. Samma stuga är redan bokad för nästa år, även då v 13. Men nästa år får vi dela upp oss då det blir 2 småttingar till i våra familjer så då blir vi 6 vuxna och 6 barn om alla följer med :)

Här kommer lite klickbara bilder från semestern :)

    

På vägen upp sov Alva de första timmarna, sen blev det filmtajm. När vi var framme väntade vi lite på att få nyckeln och då passade hon på att sitta bakom ratten en stund :) Tredje kortet är taget från sovrummet, ganska nära liften! På måndagen gick vi för att hyra skidor, pjäxor, hjälm och så köpte vi en sele.

    

Alva är redo att testa på ett åk. Första gångerna blev med sele och vi gick efter ner för halva backen. Dag 2 tog Daniel på sig skidorna och åkte med henne mellan benen och efter en kort stund så gick det fin fint med skidor på båda och en sele emellan :)

    

Det blev många åk ner för hela backen. I liften upp fick hon sitta på pappas arm. Efter skidåkningen blev det avkoppling med majskrokar och tv i sängen :) Det fanns även en stor lekplats där hon snabbt hittade rutschkanan.


RSS 2.0